Google, akıllı tahta uygulaması Jamboard'u 2024'te kapatıyor

Google, akıllı tahta yazılımı Jamboard'u 2024'te kapatma kararı aldı. Kullanıcılar, Jamboard verilerini başka uygulamalara aktarabilecekler.
Google, akıllı tahta uygulaması Jamboard'u 2024'te kapatıyor

Google, Jamboard adlı uzaktan çalışmayı kolaylaştıran akıllı tahtasını kapatma kararı aldı. Bu kararı bir Workspace güncellemesi ile duyuran Google'ın paylaşımına göre Jamboard, 1 Ekim 2024'te kapanacak. 

Kullanıcıların geri bildirimlerine dayanarak, Google; FigJam, Lucidspark ve Miro gibi üçüncü taraf beyaz tahta uygulamalarının daha işlevsel olduğunu ve kullanıcılara daha iyi özellikler sunduğunu belirtti. Google, kullanıcılarına Jam verilerini başka uygulamalara aktarmak için basit birkaç yöntem sunacak ve bu kaynaklar Jamboard'un kapanmasından önce kullanılabilir hale gelecek.

Jamboard'un kapatılma süreci iki aşamada gerçekleşecek. İlk aşamada, 1 Ekim 2024 tarihinde, Jamboard sadece okunabilir hale gelecek ve yeni Jam'ler oluşturmak veya eski Jam'leri düzenlemek mümkün olmayacak. İkinci aşama ise 31 Aralık 2024 tarihinde başlayacak ve bu aşamada, kullanıcıların Jam dosyalarını yedeklemelerine izin verilecek. Bu tarihte Google, erişimi kesip dosyaları kalıcı olarak silecek.

Jamboard uygulaması 1 Ekim 2024'te sadece okunabilir hale gelecek ve kullanıcılar yeni Jam'ler oluşturamayacak veya mevcutları düzenleyemeyecekler; ancak kullanıcıların Jam dosyalarını yedeklemek için 31 Aralık 2024'e kadar süreleri olacak. 

Tüm bunlara ek olarak, 5 bin dolarlık Jamboard beyaz tahta toplantı odası ekranının da kullanılmayacağı açıklandı. Jamboard donanımı, 30 Eylül 2024 tarihinden itibaren yazılım güncellemesi almayacak ve lisans abonelikleri sona erecek. Ancak, bu donanıma yakın bir yenileme süresi olan şirketler ve okullar, geçişlerini ertelemek istiyorlarsa aboneliklerini 30 Eylül 2024 tarihine kadar sürdürebilecekler.

Toplantı odaları için yeni beyaz tahta donanımına ihtiyaç duyanlar için Google, Google Meet Series One ekranları olan Board 65 ve Desk 27'yi öneriyor. Google, eski Jamboard cihazlarını kullanan eğitim kurumlarına yardımcı olacak ve bu cihazları yeni çözümlere geçiş yapmaları için teşvik edecek. Bu değişiklik, Google'ın iş birliği odaklı hizmetlerine odaklanma kararının bir parçası olarak yorumlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.