Sam Altman destekli fintech girişimi Slope, 30 milyon dolar yatırım aldı

Slope, kurumsal şirketler için ödeme süreçlerini otomatikleştirmeye ve iyileştirmeye yardımcı olan bir dizi yapay zeka tabanlı araç geliştiriyor.
Sam Altman destekli fintech girişimi Slope, 30 milyon dolar yatırım aldı

Fintech girişimi Slope, 30 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin A serisi yatırım turu, Union Square Ventures tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turunun katılımcıları arasında OpenAI kurucusu Sam Altman da yer aldı. Turun diğer katılımcıları Y Combinator, monashees, Jack Altman, Alex Bouaziz, Mathilde Collin, Michael Tannenbaum ve Rujul Zaparde idi. Şirket, yeni yatırımı ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

Sam Altman, "Slope'un, işten işe ödemeler deneyimini yeniden şekillendirmek ve sektörü dijital çağa taşımak için cesur bir çaba içinde olması nedeniyle onları desteklemeyi seçtim" diyerek bu yatırım turunda neden yer aldığını açıkladı. 

Lawrence Lin Murata ve Alice Deng tarafından kurulan şirketin toplam yatırım miktarı, son yatırımla 187 milyon dolara yükseldi. Slope, business-to-business yani B2B ödeme işlemlerini dijitalleştirmek ve kolaylaştırmak için çalışıyor.

Slope, kurumsal şirketler için ödeme süreçlerini otomatikleştirmeye ve iyileştirmeye yardımcı olan bir dizi yapay zeka tabanlı araç geliştiriyor. Bu araçlar, siparişlerden ödemelere kadar olan süreçlerde, müşteri ve tedarikçi risk değerlendirmelerinden ödeme uzlaşmasına, nakit yönetimine kadar bir dizi iş akışını otomatikleştirmek ve verimliliği artırmak için kullanılıyor.

B2B ödemeleri genellikle karmaşık ve kağıt bazlı işlemleri içeriyor. Slope'un bu alandaki çalışmaları, iş süreçlerini daha modern, verimli ve düşük maliyetli hale getirerek bu alanı dijitalleştirme yolunda önemli bir adım atıyor.

Slope ayrıca GPT tabanlı ödeme risk modeli olan SlopeGPT gibi yenilikçi ürünler de sunuyor. Slope, büyük işletmelerin yanı sıra girişimcilik şirketlerine hizmet veriyor ve B2B ödemeleri alanında dijital dönüşümü hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.