Elektrikli tekne üreticisi Arc, 70 milyon dolar yatırım aldı

70 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna katılanlar arasında ise Menlo Ventures, Eclipse, Andreessen Horowitz, Lowercarbon Capital ve Abstract Ventures yer alıyor.
Elektrikli tekne üreticisi Arc, 70 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli tekne üreticisi olan Arc'ın 30 milyon dolar yatırım aldığını 2021 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Arc, aradan geçen yaklaşık 2 yıllık sürecin ardından yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu. Arc tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 70 milyon dolar yatırım aldı.

70 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna katılanlar arasında ise Menlo Ventures ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Eclipse, Andreessen Horowitz, Lowercarbon Capital ve Abstract Ventures yer alıyor. Arc'ın değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Alınan 70 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Arc'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 137 milyon dolara ulaştı. Arc tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin yeni elektrikli tekneler geliştirmesi için kullanılacak. 2021 yılında Mitch Lee ve Ryan Cook tarafından Los Angeles'ta kurulan Arc Boats, elektrikli tekneler geliştirmeye odaklanıyor.

Arc, ilk olarak Arc One isimli bir elektrikli tekne ile karşımıza çıktı. Geçtiğimiz dönemlerde satışa sunulan Arc One'nın fiyatı ise 300 bin dolar. Tamamen elektrikli bir model olan Arc One, 500 hp gücünde elektrikli bir motora sahip. Bugüne kadar 20'ye yakın Arc One üreten şirket, önümüzdeki aylarda tüm Arc One modellerini teslim etmiş olacak.

Arc'ın temel amacı ise su üzerinde kullanılan tüm araçları elektrikli hale getirmek. İlerleyen dönemlerde Arc'ın yeni elektrikli modellerle karşımıza çıkması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.