Yapay zeka ile kayaç analizi yapan GeologicAI, 10 milyon dolar yatırım aldı

Şirket, yapay zeka teknolojisini kullanarak kayaç örneklerini inceliyor. Bu örneklerden elde edilen verileri analiz eden bir dizi ürün ve hizmet sunuyor.
Yapay zeka ile kayaç analizi yapan GeologicAI, 10 milyon dolar yatırım aldı

Dijital kayaç analizi alanında faaliyet gösteren GeologicAI, 10 milyon dolar yatırım aldı. 10 milyon dolarlık yatırım, Export Development Canada tarafından yönetildi. Şirket, yeni yatırımı Ar-Ge faaliyetlerini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

Grant Sanden tarafından Kanada'da kurulan GeologicAI, yapay zeka teknolojisini kullanarak kayaç örneklerini inceliyor. Bu örneklerden elde edilen verileri analiz eden bir dizi ürün ve hizmet sunuyor. Şirketin amacı, enerji dönüşümü için gerekli olan kritik minerallerin keşfi ve çıkarılması gibi madencilik ve kaynak keşif süreçlerini iyileştirmek. Kayaç, çeşitli minerallerin veya mineral ve taş parçacıklarının bir araya gelmesinden ya da bir mineralin çok miktarda birikmesinden meydana gelen katı birikintileri olarak tanımlanıyor.

GeologicAI'ın teknolojisi, özel bir çekirdek tarama robotu ve gelişmiş makine öğrenme algoritmalarını içeriyor. Bu robotlar, yüksek çözünürlüklü çoklu sensörlerle donatılmış. Yeraltındaki kaynakları tanımlamak için kayaç örneklerini analiz ediyor. Bu sayede, madencilik endüstrisinde kaynakların belirlenmesi ve değerlendirilmesi daha doğru ve verimli bir şekilde gerçekleşiyor.

Ayrıca GeologicAI'ın sunduğu bulut tabanlı dijital kayaç görüntüleme ve analiz yazılımı, jeologlara yüksek çözünürlüklü dijital kayaç verilerine hızlı erişim ve otomatikleştirilmiş analiz iş akışları sağlıyor. Bu da madencilik şirketlerinin laboratuvar testlerine ve manuel yorumlara olan bağımlılığını azaltır ve keşif süreçlerini hızlandırıyor.

Bir taraftan şirket, madencilik ve enerji sektörleri gibi alanlarda kaynakların keşfi ve çıkarılması için kritik öneme sahip. Şirketin geliştirdiği teknoloji, kayaç örneklerini yüksek hassasiyetle inceleyerek yer altındaki kaynakları belirleme konusunda önemli ölçüde kesinlik sağladığı iddia ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.