Yapay zeka çipleri geliştiren Kneron, 49 milyon dolar yatırım aldı

Kneron'un en son ürünü KL730 NPU, otonom sürüşü desteklemek amacıyla otomotiv uygulamaları için tasarlandı.
Yapay zeka çipleri geliştiren Kneron, 49 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka çipleri geliştiren Kneron, 49 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin yatırım turunda Foxconn, Alltek, Horizon Ventures, Liteon Technology Corp, Adata ve Palpilot yer aldı. Kneron'un şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı, yeni yatırımla birlikte 190 milyon dolara yükseldi. 

Kneron, 2015 yılında Albert Liu ve Frank Chang tarafından kuruldu. Kurucu ortaklardan Liu, şirketi kurmadan önce Qualcomm ve Samsung'da Ar-Ge ve yönetim pozisyonlarında çalıştı. Kneron, özel olarak belirli kullanım amaçları için tasarlanmış çipler olan ASIC'ler (Application-Specific Integrated Circuits) dahil olmak üzere, düşük güç tüketimine sahip ve yeniden yapılandırılabilir yapay zeka çipleri üretiyor.

Kneron'ın en son ürünü KL730 NPU, otonom sürüşü desteklemek amacıyla otomotiv uygulamaları için tasarlandı. Kneron'ün hedefi, yapay zekayı kullanarak otonom sürüşü gerçek bir olasılık haline getirmek.

Bu çipler, sürücüsüz araçlardaki sensörler gibi mevcut sistemlerle iletişim kurabiliyor, yüz ve vücut algılama modelleri gibi çeşitli yapay zeka algoritmalarını çalıştırabiliyor. Kneron, otomotiv endüstrisi ve diğer yapay zeka odaklı uygulamalar için bu tür çipleri tedarik ediyor.

Kneron gibi şirketlerin yapay zeka destekli çip geliştirmesi ve otonom araçlar için özel çipler üretmesi önemli. Otonom araçlar, drone'lar, endüstriyel robotlar ve benzeri otonom makineler, karmaşık yapay zeka algoritmalarını işlemek için güçlü ve özelleştirilmiş çiplere ihtiyaç duyarlar. Bu çipler, bu makinelerin güvenli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.