SPONSORLU

Hepsiburada’dan Devrim Yaratan Yapay Zeka Entegrasyonları

Hepsiburada’nın sunduğu yapay zeka destekli uygulamalar sayesinde müşteriler ve iş ortakları, geleceğin e-ticaretini bugünden deneyimliyor.
Hepsiburada’dan Devrim Yaratan Yapay Zeka Entegrasyonları

Hepsiburada, teknoloji alanında yeni trendleri belirlerken bir yandan da müşterilerinin ve iş ortaklarının deneyimini bir üst seviyeye taşıyan pek çok teknolojik yeniliği hayata geçiriyor. 12 milyon müşteriyi, 100 binin üzerinde iş ortağının sunduğu 195 milyon ürün ile buluşturan Hepsiburada müşterilerine ve iş ortaklarına akıcı ve pürüzsüz bir deneyim sunmak için yaklaşık bin yazılımcısıyla yerli teknolojileri geliştirerek e-ticarette öncü bir rol oynuyor. Ayrıca, kullanıcı yorumlarından reklam çözümlerine; kargodan alışveriş listesi oluşturmaya kadar pek çok aşamada yapay zekâ ve makina öğrenmesi gibi teknolojileri çözümlerine dahil ediyor.

“Hepsiburada Sözü” ile Yarın Kapında ve Kapında İade hizmetlerini müşterilerine sunan Hepsiburada’nın bu iddiasının altında lojistik alanında gerçekleştirdiği yatırımlar yer alıyor. Yapay zekaya dayalı ve TÜRKPATENT onaylı Çok Araçlı Rota Optimizasyonu sayesinde teslimat başarısını ve hızını artıran firma, günlük seyahat mesafesinde %8 azalma ile yakıt tasarrufu da sağlıyor. Bu sayede CO2 salınımında yıllık yaklaşık 30 bin ağaca denk azalış sağlanıyor. Çevre açısından faydalarının yanı sıra bu inovasyon, son mil kuryeleri için günlük teslimat sayısını artırıyor, müşterilere teslimattan 3 saat önce bilgi verme imkânı sağlanıyor.

Hepsiburada’nın İş Ortakları Yapay Zeka Entegrasyonlu Uygulamalarla Satışlarını Artırıyor

HepsiAd platformu aracılığıyla satıcılarının en uygun şekilde kendilerini tanıtabilmeleri için akıllı algoritmalarla yapay zekaya dayalı pazarlama çözümleri sunan Hepsiburada, ayrıca iş ortaklarına hangi ürünlerinin daha fazla satabileceğini gösteren tavsiye motoru ile iş ortaklarının satışlarını artırıyor.

Ürün İncelemeleri ve Değerlendirmelerinde Yapay Zeka

Hepsiburada, tüketicilere daha iyi alışveriş deneyi sunmak için yapay zeka teknolojisini ürün incelemeleri ve değerlendirmeleri aşamasında da kullanmaya başladı. Üretken yapay zeka ürünü ChatGPT’ye dayalı olarak hazırlanan "Değerlendirme Özeti" bölümü sayesinde Hepsiburada müşterileri tüm tüketici yorumlarının tarafsız bir şekilde oluşturulmuş özetini görebiliyor. Hepsiburada’nın sunduğu bu uygulamayla kullanıcılar, binlerce yorum arasında kaybolmadan ürün hakkında hızlı ve güvenilir bilgi edinebiliyor.

Kullanıcı Dostu "Hızlı Yorum" İle Daha Fazla Katılım

Hepsiburada, ayrıca müşterilerini ürünler hakkında yorum yapmaya teşvik etmek yine için ChatGPT entegrasyonunu kullanarak kullanıcı deneyimini daha da ileri taşıyor. "Hızlı Yorum" uygulaması, kullanıcılara satın aldıkları ürünle ilgili yorum yazmayı kolaylaştırıyor. Bu, tüketicilerin alışverişlerini daha kişisel ve katılımcı bir deneyim haline getiriyor.

Yapay Zeka ile Dijital Market Alışverişi

Hepsiburada, teknolojiyi sadece alışverişle sınırlamıyor; aynı zamanda günlük yaşamımızın bir parçası olan yemek hazırlığına da dahil ediyor. Hepsiburada Market içinde kullanıcılara sunulan Akıllı Şef uygulaması sayesinde kullanıcılar pişirmek istedikleri yemeğin tarifini görebilmenin yanı sıra, yemeğin hazırlanabilmesi için gerekli ürünleri de platformda yer alan farklı marketlerde görebiliyor, tek tıkla tarif için gerekli malzemelerden alışveriş sepetlerini oluşturabiliyor. Bu sayede kullanıcılar, alışveriş deneyimlerini daha hızlı ve pratik hale getiriyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.