Cisco, siber güvenlik şirketi Splunk'u 28 milyar dolara satın alıyor

Satın alma haberinin ardından Splunk'ın hisseleri yüzde 21 oranında artarken, Cisco'nun hisseleri ise yüzde 3.3 oranında değer kaybetti.
Cisco, siber güvenlik şirketi Splunk'u 28 milyar dolara satın alıyor

Siber güvenlik ve veri analitiği alanında çalışan Cisco, siber güvenlik yazılım şirketi Splunk'u 28 milyar dolara satın alıyor. 28 milyar dolarlık satın alma ücretinin tamamının nakit olarak ödeneceğini de paylaşalım. Cisco, şirketi satın almak için gerekli olan parayı kendi kaynaklarından ve aynı zamanda borç alarak sağlayacak.

Anlaşmanın 2024'ün üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Haberin ardından Splunk'ın hisseleri yüzde 21 oranında artarken, Cisco'nun hisseleri yüzde 3.3 düştü. Cisco, bu anlaşmanın şirketin finansal performansını ve karlılığını olumlu etkileyeceğini düşünüyor. Bu birleşmenin tam potansiyeline ulaşmasının bir ila bir buçuk yıl kadar sürebileceği konuşuluyor.

Bu anlaşma sonucunda Splunk CEO'su Gary Steele, Cisco'nun yönetim ekibine katılacak. Cisco, anlaşmayı iptal ederse şirket Splunk'a 1.48 milyar dolarlık bir sonlandırma ücreti ödemek zorunda kalacak. Öte yandan eğer Splunk anlaşmadan vazgeçerse, Cisco'ya 1 milyar dolarlık bir ayrılma ücreti ödemek zorunda kalacak.

Splunk, siber güvenlik ve veri analitiği alanında uzmanlaşmış bir şirket olarak tanımlanıyor. Şirket, işletmelerin büyük miktarda veriyi izlemesine, analiz etmesine ve bu verileri siber saldırıları tespit etmek, teknik sorunları çözmek ve iş süreçlerini iyileştirmek için kullanmasına yardımcı oluyor.

Bu satın alma, Cisco'nun siber güvenlik hizmetlerini genişlettiği bir dizi satın almanın bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Cisco, sadece bu yıl içinde tehdit tespiti platformu olan Armorblox, kimlik yönetimi sağlayan Oort ve bulut güvenliği şirketleri Valtix ve Lightspin'i de satın aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.