New HR Summit 2023'te yapay zekanın İK üzerindeki etkisini konuştuk

"AI'ın İK Üzerindeki Etkisi: Verimlilik, Etik, Sürdürülebilirlik" adlı panelin katılımcıları Softtech İnovasyon Lideri Fatih Günaydın ve Consciouslab kurucusu Kayhan Dural oldu.
New HR Summit 2023'te yapay zekanın İK üzerindeki etkisini konuştuk

İnsan Kaynakları dünyasının nabzını tutan New HR Summit 2023, Wyndham Grand İstanbul Levent'te tüm hızıyla devam ediyor. Konferansımızda, Arden Papuççiyan moderatörlüğünde gerçekleşen "AI'ın İK Üzerindeki Etkisi: Verimlilik, Etik, Sürdürülebilirlik" adlı panelin katılımcıları Softtech İnovasyon Lideri Fatih Günaydın ve Consciouslab kurucusu Kayhan Dural oldu.

Softtech'in yapay zeka odağı sorulduğunda Fatih Günaydın, Softtech'in aslında çok uzun süredir yapay zeka ile ilgilendiğini; özellikle 2021 yılında ChatGPT'den önceki versiyonlar çıktığında GPT-2 odaklı etkinlik yaptıklarını söyledi. Kayhan Dural ise yapay zekanın İK ile kesişimine değindi. Yapay zekadan kaçış olmadığını belirten Dural, İK ekipleriyle uzun süredir birlikte çalıştığını açıkladı. Yapay zeka temelli iletişim ürünleri geliştirdiklerinin de altını çizdi.

Lokum uygulaması ve yapay zeka

Fatih Günaydın, Lokum uygulamasında yapay zeka odaklı olarak pek çok ürün olduğunu; yapay zeka oyun uygulamalarının çalışan etkileşimini artırdığını açıkladı. Çalışan yorumları ile değerlendirme çıkardıklarını, bunu yapay zeka ile yaptıklarını belirtti. Aynı zamanda Lokum'un içerisinde bir İK chatbot'u olduğunu; eğitilen bu chatbot'un çalışan sorularına cevap bulduğunu açıkladı. 

ChatGPT gibi ürünlerin İK sektöründe kullanımı

ChatGPT ve benzerlerinin İK kullanımında, kurumların direkt ürünü alıp kullanması gibi çözümlerin olabildiğini söylenen Kayhan Dural, herkesin bireysel olarak yapay zekaya adapte olması gerektiğini düşündüğünü açıkladı. Bütün yapay zeka araçları ile bir kuruma özel içerik çıkarılabileceğini de sözlerine ekledi.

Fatih Günaydın, etik ve sürdürülebilirlik özelinde bakıldığında özellikle işe alım süreçlerinde yapay zekanın süreleri kısaltabildiğini; ön yargıları ortadan kaldırdığını açıkladı. Kayhan Dural, yapay zekanın İK'da kullanımını yetenek, çalışan deneyimi ve organizasyonel şeklinde bölümlere ayırdı ve bu alanlara dair örnekler verdi. Örneğin; işe alım sürecinde yapay zeka çok şey değiştiriyor dedi ve çok büyük şirketlerin kişileri, çalışanları tanıma konusunda daha başarılı olabileceğini belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.