Üretimsel yapay zeka girişimi Writer, 100 milyon dolar yatırım aldı

Writer'ın 100 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, ICONIQ Growth liderliğinde gerçekleşti.
Üretimsel yapay zeka girişimi Writer, 100 milyon dolar yatırım aldı

2023 yılına damgasını vuran üretimsel yapay zeka girişimleri, yatırımlar ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. İş dünyasına odaklanan bir üretimsel yapay zeka girişimi olan Writer, yatırım aldığını duyurdu. Writer tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.

Writer'ın 100 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, ICONIQ Growth liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, ICONIQ Growth haricinde ise WndrCo, Balderton Capital, Insight Partners, Aspect Ventures ve şirketin müşterileri arasında da yer alan Accenture ve Vanguard da katıldı.

Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Writer girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 126 milyon dolara ulaştı. Writer'ın şirket değerlemesinin ise 500 milyon dolar ila 750 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Writer tarafından aktarılan bilgilere göre 100 milyon dolarlık yatırım, şirketin geliştirdiği büyük / geniş dil modellerine daha fazla yatırım yapması için kullanılacak.

2020 yılında May Habib ve Waseem AlShikh tarafından San Francisco'da kurulan Writer, kurumsal şirketler için üretimsel yapay zeka teknolojisi sunuyor. Writer'ın rakipleri arasında OpenAI, Anthropic, AI21 Labs ve Mistral AI gibi önemli girişimlerin yer aldığını da ekleyelim.

Sunduğu çözüm ile birlikte kurumsal şirketlerin üretimsel yapay zeka teknolojisi kullanmasını sağlayan Writer, müşterileri tarafından destek, operasyonlar, ürün, satış, İK ve pazarlama gibi alanlarda içerikler üretilmesi ve öneriler sunulması için aktif olarak kullanılıyor. Writer'ın müşterileri arasında ise Intuit, UiPath, Spotify, L’Oreal, Uber ve Accenture gibi önemli markalar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.