SPONSORLU

TÜSİAD'ın dijitalleşme çalışmalarını ve Dijital Türkiye Konferansı'nı Perihan İnci ile konuştuk

Perihan İnci tarafından aktarılan bilgilere göre dijital çalışmalar ve teknoloji, TÜSİAD’ın en öncelikli gündem konuları arasında.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Eş Başkanı Perihan İnci ile teknoloji ve dijitalleşme hakkında bir röportaj gerçekleştirdik. Perihan İnci röportajda dijital çalışmalar ve teknolojinin TÜSİAD’ın en öncelikli gündem konuları arasında olduğunu söyledi. Bu alanda TÜSİAD’ın yayınladığı rapora dikkat çeken İnci, Cumhuriyetin 2. Yüzyılında insan, bilim ve kurumları önceliklendirerek yeni bir hikaye yazılabileceğini belirtti.

Bu bağlamda Perihan İnci TÜSİAD’ın Sanayide Dijital Dönüşüm programını hatırlattı. Programın sağlıklı yürümesi için kurumlarda en üst düzeydekilerin dijital dönüşümü sahiplenmesi gerektiğini ifade etti. İnci, benzer şekilde ülkemizde de teknolojinin üst düzeyde sahiplenilmesinin mühim olduğunu pek çok kez gündeme getirdi.

Dijitalleşmenin, dijital teknolojilerin ve otomasyonun hayatımızın bir parçası olduğunu söyleyen Perihan İnci; işletmelerimizin tedarik zincirinde baştan sona bu teknolojileri uygulamamız gerektiğini ifade etti. Aynı şekilde yapay zekanın günümüzde hayatımızı ve yapabileceğimiz işleri çok kolaylaştırdığını da sözlerine ekledi.

Röportaj boyunca nitelikli insan kaynağının önemine dikkat çeken Perihan İnci, dijital eğitim programlarının tek elden dağıtımıyla hızlı bir şekilde pek çok gencin yeni yetenekler kazanabileceğini aktardı. Perihan İnci, teknoloji alanında çalışan insan kaynağının yaklaşık 250 bin civarında olduğunu belirtirken, bu insan kaynağını yaklaşık 600 bine çıkarmamız gerektiğini vurguladı.

Perihan İnci ayrıca röportajda TÜSİAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Dijital Türkiye Konferansı”ndan bahsetti. Dijital Türkiye Konferansı,“Teknolojik Sıçrama: Yüksek Teknoloji ile Dijital Çağa Uyum” temasıyla 28 Eylül’de gerçekleşecek. Konferansın ana tema konuşmacıları Frank Stephenson Design Tasarım Direktörü Frank Stephenson ile NASA AI ve İnovasyon Baş Danışmanı Dr. Omar Hatamleh olacak.

TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı’nın detaylarına ulaşmak isteyenler www.dijitalturkiyekonferansi.com adresini ziyaret edebilir. İyi seyirler!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.