Siber güvenlik girişimi Stoïk, 10.7 milyon dolar yatırım aldı

Stoïk, küçük ve orta ölçekli işletmelere siber güvenlik risklerine karşı koruma sağlıyor.
Siber güvenlik girişimi Stoïk, 10.7 milyon dolar yatırım aldı

Siber güvenlik alanında çalışan Stoïk, 10.7 milyon dolar yatırım aldı. Fransa merkezli şirketin yatırım turuna Munich Re Ventures liderlik etti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Opera Tech Ventures, Andreessen Horowitz ve Alven yer aldı. Yeni gelen yatırımın şirketin diğer ülkelere genişlemesi için kullanılacağı açıklandı.

Şirket, 2021 yılında Alexandre Andreini, Jules Veyrat, Nicolas Sayer ve Philippe Mangematin tarafından faaliyete geçti. Stoïk, küçük ve orta ölçekli işletmelere siber güvenlik risklerine karşı koruma sağlıyor. Girişim, özellikle bu işletmelerin siber saldırılara karşı savunmasız olduğu düşünülen alanlara odaklanıyor.

Stoïk, müşterilerine siber saldırılar veya veri ihlalleri sonucu ortaya çıkabilecek maddi kayıpları karşılayan bir siber sigorta ürünü sunuyor. Örneğin, bir siber saldırı nedeniyle işletmenin gelir kaybını telafi edebiliyor. Şirket aynı zamanda müşterilerine veri ihlali gibi durumlarda üçüncü taraf sorumluluğunu da sağlayabiliyor. Bu, müşterilerin başkalarının verilerini koruma yükümlülüğünü karşılamalarına yardımcı oluyor.

Stoïk, müşterilerinin siber güvenliklerini artırmalarına yardımcı olmak için çeşitli hizmetler sunuyor. Örneğin, DNS kayıtlarını izleme, online veritabanlarını parola sızıntıları için tarama ve çalışanlar için siber güvenlik farkındalık programları düzenleme bunlardan birkaçı. Bu, müşterilerin siber saldırılara karşı daha iyi korunmalarına yardımcı oluyor. Girişim, önümüzdeki dönemde Almanya'da faaliyet göstermeyi de hedefliyor.

2 bini aşkın müşterisi olan Stoïk, sigorta ürünlerini doğrudan müşterilere sunmak yerine üçüncü taraf sigorta şirketleri ile iş birliği yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.