Robotik teknolojilerine odaklanan AISField, Tüpraş Ventures’tan yatırım aldı

AISField, tahribatsız muayene alanında robotik teknolojiler, otomasyon ve ileri yazılım çözümlerine odaklanıyor.
Robotik teknolojilerine odaklanan AISField, Tüpraş Ventures’tan yatırım aldı

Robotik muayene ve veri yönetimi alanında hizmet sunan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan AISField, yatırım aldığını duyurdu. AISField tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Tüpraş’ın girişim sermayesi şirketi olan Tüpraş Ventures'tan yatırım aldı.

AISField ve Tüpraş Ventures arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. AISField yatırımının, enerji sektöründe stratejik iş birlikleri oluşturma ve dijitalleşmeye destek olma amacıyla gelecek vaat eden girişimleri destekleme hedefi ile kurulan Tüpraş Ventures'ın robotik teknolojiler alanındaki ilk yatırımı olduğunu da ekleyelim.

Ankara merkezli bir girişim olan AISField, tahribatsız muayene alanında robotik teknolojiler, otomasyon ve ileri yazılım çözümlerine odaklanıyor. AISField, geliştirdiği robotik teknolojiler ve yazılımlar ile enerji üretim tesisleri ve santralleri, depolama tesisleri, petrol, akaryakıt, doğalgaz, savunma gibi çeşitli endüstriyel sektörlerde hizmet sunuyor.

Girişim tarafından geliştirilen RUVI OilDiver robotu, akaryakıt tanklarının içi doluyken de taban kontrolünü ve bakımını yapabiliyor. RUVI Diver sualtı dronu ise rafineri ve yakıt depolama başta olmak üzere endüstriyel tesislerin su tanklarına görsel ve ultrasonik muayene yapabiliyor. I-Cleaner robotu da su tanklarında kirlilik olması durumunda tank temizleme operasyonunu gerçekleştirebiliyor.

Tüpraş olarak emniyet yaklaşımlarını destekleyen teknolojilerden en üst düzeyde faydalanarak çalışma arkadaşlarının riskli ortamlara girmelerine gerek kalmadan, güvenli bir iş ortamı hazırlamanın en temel iş hedefleri olduğunu belirten Tüpraş İnovasyon, Yatırımlar ve Planlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Zağra, bu doğrultuda; rafinerilerde tehlikeli, zorlu muayene ve bakım çalışmalarını robotik teknolojiler sayesinde daha emniyetli, hızlı ve detaylı şekilde gerçekleştirdiklerini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.