Veri analitiği platformu Databricks, 500 milyon dolar yatırım aldı

Alınan 500 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Databricks'in değerlemesi ise 43 milyar dolara ulaştı. Yatırım turu, T. Rowe Price liderliğinde gerçekleşti.
Veri analitiği platformu Databricks, 500 milyon dolar yatırım aldı

Veri analitiği ve yapay zeka odaklı yazılım çözümleri geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Databricks, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Databricks tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, I serisi yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı.

500 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Databricks'in değerlemesi ise 43 milyar dolara ulaştı. 500 milyon dolarlık yatırım turu, T. Rowe Price liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, T. Rowe Price'ın haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Andreessen Horowitz, Baillie Gifford, ClearBridge Investments, Counterpoint Global tarafından yönetilen fonlar, Fidelity Management & Research Company, Franklin Templeton, GIC, Octahedron Capital, Tiger Global ve yeni yatırımcılar Capital One Ventures, Ontario Teachers' Pension Plan (OTPP) ve NVIDIA da katıldı.

Şirketin yeni yatırımcıları arasında yer alan Capital One Ventures'ın Databricks'in rakibi konumunda yer alan Snowflake'in en önemli müşterileri arasında yer aldığını da ayrıca ekleyelim. Databricks en son 2021 yılının Ağustos ayında 38 milyar dolar değerleme üzerinden 1,6 milyar dolar yatırım almıştı.

Alınan 500 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Databricks şirketinin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 4 milyar seviyesine ulaştı. Databricks tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin Nvidia ile iş birliğine giderek yeni çözümler geliştirmesi için kullanılacak.

2013 yılında Ali Ghodsi, Andy Konwinski, Arsalan Tavakoli-Shiraji, Ion Stoica, Matei Zaharia, Patrick Wendell ve Reynold Xin tarafından kurulan Databricks, müşterilerinin yapay zeka ile şirket genelinde analizlerini birleştirmelerine yardımcı olan bir yazılım platformu sunuyor. Databricks'in ilerleyen dönemde halka arz gerçekleştirebileceği konuşulsa da şirket tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.