Sanal gerçeklik odaklı Horizon Worlds, web ve mobile geliyor

Meta'nın sanal gerçeklik platformu Horizon Worlds, mobil cihazlar ve web için kullanıma sunuluyor.
Sanal gerçeklik odaklı Horizon Worlds, web ve mobile geliyor

Meta'nın sosyalleşme odaklı sanal gerçeklik uygulaması olan Meta Horizon Worlds'ün yaklaşık 100 bin aylık aktif kullanıcı kaybettiğini geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Horizon Worlds'ün düşüşünü durdurmak ve platformu daha geniş kitlelere yaymak adına çalışmalarına devam eden Meta, bu konuda önemli bir adım attı.

Meta tarafından aktarılan bilgilere göre Horizon Worlds, mobil cihazlar ve web için kullanıma sunuluyor. Hatırlatmak gerekirse Horizon Worlds, sadece Meta'nın sanal gerçeklik gözlükleri olan Quest modelleri tarafından destekleniyordu. Metaverse kavramının yarattığı heyecan ile birlikte hızlı bir şekilde popülerleşen Horizon Worlds, özellikle son 1 yıldır ise pek popüler değil.

Platform, 2022 yılının ikinci yarısından itibaren düşüşe başladı. Meta tarafından aktarılan bilgilere göre 2022 yılının Şubat ayında Horizon Worlds platformunun 300 bini aşkın aylık aktif kullanıcısı bulunuyor. 2022 yılının Ekim ayında baktığımızda ise aylık aktif kullanıcı sayısının 200 bine düştüğünü görüyoruz.

Mobil ve web versiyonlarının sunulması bu durumu değiştirebilir. Horizon Worlds'ün mobil versiyonu şu an için sadece Android platformunda yer alan Meta Quest uygulaması üzerinden erişilebilir olacak. Horizon Worlds'ün iOS versiyonunun ise önümüzdeki haftalarda sunulması bekleniyor. Horizon Worlds'ün web versiyonuna ise horizon.meta.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Mobil ve web kullanıcılarının ilk etapta platformdaki her oyun ve özelliği erişemeyeceklerini de ekleyelim. Meta tarafından aktarılan bilgilere göre şu an için sadece Super Rumble isimli Horizon Worlds oyunu mobil ve web kullanıcıları tarafından oynanabilecek. Platformdaki diğer oyun ve özelliklerin ise ilerleyen dönemde kullanıma sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.