Veri yönetimi yazılımı sağlayıcısı Denodo, 336 milyon dolar yatırım aldı

Palo Alto merkezli veri yönetimi sağlayıcısı Denodo, Seri B turda TPG Growth'tan 336 milyon dolar yatırım aldı.
Veri yönetimi yazılımı sağlayıcısı Denodo, 336 milyon dolar yatırım aldı

Palo Alto merkezli veri yönetimi sağlayıcısı Denodo, Seri B turda TPG Growth'tan 336 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu işlem, 2017 yılında Denodo yatırımcısı olan özel sermaye şirketi HGGC'nin öz sermaye finansmanını ve ikincil hisse satışını içeriyor. Şirketler, HGGC'nin Seri B'nin ardından önemli bir paydaş olarak kalacağını belirtiyor. 

Şirket, aldığı yeni yatırımı uluslararası pazardaki varlığını genişletmek için kullanmayı planlıyor. 

Denodo 1999 yılında, daha önce İspanya'daki A Coruñaf Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri profesörü olarak görev yapan Angel Viña tarafından hayata geçirildi. Şirket, kuruluşların iş bilgilerini analiz etmelerini kolaylaştıran bir veri sanallaştırma platformu sunuyor. Denodo'nun müşterileri arasında Autodesk, Sanofi ve Credit Suisse Group gibi şirketler yer alıyor. 

Kurumlarda veriler genellikle birden fazla dahili sisteme dağılmış durumda, bu da bir analitik projesi için ihtiyaç duyulduğunda iş kayıtlarının bulunmasını ve alınmasını zorlaştırıyor. Şirketler genellikle kayıtlarını merkezi bir analitik ortamına taşıyarak bu zorluğun üstesinden gelse de bu süreçte zaman alıcı ve karmaşık olabiliyor.

Denodo bu soruna daha basit bir alternatif sunuyor. Platform, kayıtları genellikle depolandıkları sistemlerden merkezi bir ortama taşımak yerine, hangi kaydın nerede tutulduğuna dair bir envanter oluşturuyor. Bu envanter veya veri kataloğu, kullanıcıların analitik projeleri için ihtiyaç duydukları bilgileri hızlı bir şekilde bulmalarını sağlıyor. 

Denodo, iş kayıtlarını depolandıkları sistemlerden almak için yerleşik bir sorgu motoru sunuyor. Bulut veritabanları, veri ambarları ve SaaS uygulamaları da dahil olmak üzere 200'den fazla kaynaktan bilgi çıkarabiliyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.