GPU tabanlı big data platformu SQream, 45 milyon dolar yatırım aldı

SQream, veri alımı süresini, hazırlık süresini ve ayak izini (footprint) yüzde 90 oranında düşürürken, veri kapasitesini yükseltiyor.
GPU tabanlı big data platformu SQream, 45 milyon dolar yatırım aldı

GPU tabanlı büyük veri (big data) platformu SQream, C serisi yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı. World Trade Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Schusterman Investments, George Kaiser Foundation (Atento), Icon Continuity Fund, Blumberg Capital ve Freddy & Helen Holdings olmak üzere yeni ve mevcut yatırımcılar katılım gösterdi. 

SQream, kurumların kendi verileri hakkında sorular sormasını sağlıyor. Girişim böylece şirketlerin, katlanarak artan sayıda veriyi analiz etmek için veri seti sınırlamalarını ve sorgu karmaşıklıklarını aşmalarını sağlıyor. Böylece şirketler, ilgili konularda hızlıca iç görü sahibi olmuş oluyor. 

SQream'in geçmişte paylaştığı bilgilere göre platform, 20 kat daha fazla veriyi, 100 kat daha hızlı ve yüzde 10 daha düşük maliyet ile analiz edebiliyordu. Şirketin yakın zamanda paylaştığı veriler ise çok daha çarpıcı. SQream, veri alımı süresini, hazırlık süresini ve ayak izini yüzde 90 oranında düşürürken, veri kapasitesini yükseltebileceğini öne sürüyor. Bu değer önerisi kapsamında maliyetlerde de yüzde 80 düşüş yaşanacağı ifade ediliyor. 

SQream'in müşterileri arasında yarı iletken üretimi, imalat, telekom, finansal hizmetler ve sağlık alanlarında faaliyet gösteren şirketler yer almakta. Şirket, müşterilerinin tamamını açıklamadı ancak Orange, Samsung, LG, Alibaba ve PubMatic şirketlere hizmet verdiğini dile getirdi. 

Ağırlıklı olarak GPU ve SQL'e odaklanan şirket, faaliyet alanını geliştirmek için önemli satın almalara da imza attı. Bu bağlamda SQream, 2021 yılında veri kaynaklarını artırmak için Panoply'yi satın aldı. Girişim aldığı bu yeni yatırımı, işlemcilerdeki geliştirmelerden nasıl yararlanabileceğine yönelik Ar-Ge çalışmaları için kullanacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.