Emoji kombinasyonu özelliği Emoji Kitchen, Google Arama'ya geldi

Google'da söz konusu özelliğe ulaşmak için yapılması gereken tek şey, arama çubuğuna "emoji kitchen" yazmak.
Emoji kombinasyonu özelliği Emoji Kitchen, Google Arama'ya geldi

İki şarkının birleştirilip tek şarkı olarak sunulmasına, yani mashup dediğimiz kavrama aslında farkında olmasak da birçoğumuz aşinayız. Ancak iki emojinin bir araya gelmesiyle ortaya yeni emoji çıkması, bugüne kadar özellikle Gboard kullanıcılarının bildiği bir özellikti. Şimdi "Emoji Kitchen" adı verilen bu özellik Google Arama'ya eklendi.

Google'da söz konusu özelliğe ulaşmak için yapılması gereken tek şey, arama çubuğuna "emoji kitchen" yazmak, daha sonra karşınıza Google'ın aracı çıkıyor ve dilediğiniz gibi yeni emoji oluşturabiliyorsunuz.

Örneğin, ağlayan yüz ifadesi ve kedi emojisi bir araya geldiğinde ağlayan bir kedi ile, kalpler ve robot bir araya geldiğinde birbirine aşık iki robot emojisi ile tanışabiliyorsunuz. Emoji Kitchen ile oluşturulan yeni emojilerin, halihazırda var olmayan emojiler olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Emoji oluşturucu aynı zamanda mobil tarayıcılarda ve Google uygulamasında da çalışıyor; bu da iPhone kullanıcılarının sonunda bu özelliğe erişebilecekleri ve yarattıkları emojileri iMessage'a yapıştırabilecekleri anlamına geliyor. Google daha önce Emoji Kitchen'ı yalnızca Gboard uygulaması aracılığıyla Android kullanıcılarına sunmuştu.

Emoji Kitchen'ın web sürümünde Gboard ile karşılaştırıldığında çok fazla kombinasyon mevcut olmasa da sonunda bu kombinasyonların daha fazla cihazda kullanılacağını bilmek güzel diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.