Yapay zeka girişimi Druid, 30 milyon dolar yatırım aldı

Druid, geleneksel konuşma yapay zeka modelleri ile ChatGPT gibi yeni nesil üretken yapay zeka modellerini kullanarak konuşma tabanlı iş uygulamaları oluşturuyor.
Yapay zeka girişimi Druid, 30 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka girişimi Druid, 30 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turu, TQ Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. Romanya merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Smedvig Capital, GapMinder, Hoxton Ventures ve Karma Ventures yer aldı. Şirket, yeni gelen yatırımı ABD'deki operasyonel süreçleri geliştirmek için kullanılacağını açıkladı. Druid, geçen yıl A serisi yatırım turundan 15 milyon dolar yatırım da almıştı.

Liviu Dragan tarafından faaliyete geçen şirket, geleneksel konuşma yapay zeka modelleri ile ChatGPT gibi yeni nesil üretken yapay zeka modellerini kullanarak konuşma tabanlı iş uygulamaları oluşturuyor. Bu uygulamalar, müşteri desteğini otomatikleştirmek, 7/24 hizmet sunmak veya personel eksikliğini gidermek gibi çeşitli amaçlar için kullanılıyor. Druid, şirketlere daha geniş bir bilgi tabanına erişim sağlama ve müşteri niyetini anlama yeteneklerini artırma gibi işlevler sunuyor.

Druid ayrıca uygulamalarının müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve insan kaynakları bilgi sistemleri (HRIS) gibi mevcut sistemlerle entegre olmasını sağlıyor. Bu sayede şirketlere verilerini daha iyi yönetme ve iş süreçlerini geliştirme imkanı sunuyor.

Druid, daha geniş bir bilgi tabanına erişim sağlama yeteneği sayesinde, şirketlerin müşteri sorularını daha iyi yanıtlamalarına yardımcı oluyor. Bu da daha iyi iş zekası ve veri kullanımı anlamına geliyor. Şirketler, müşteri geri bildirimleri ve talepleri üzerinden daha iyi kararlar alabiliyor. Druid, on-premises veya bulut tabanlı dağıtım seçenekleri sunarak şirketlere verilerinin kontrolünü sağlıyor. 

Druid, Avustralya, ABD ve İngiltere'de faaliyet gösteriyor. Ayrıca şirket, ABD gelirlerinin artmasıyla, genel merkezini ABD'ye taşımayı da hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.