Türkiye Kart ile ilgili merak edilenler: Nedir ve nerelerde kullanılır?

"Türkiye Kart nedir, nerelerde geçerli, nasıl kullanılır ve nereden alınır?" gibi sorular merak edilmeye başlandı. 
Türkiye Kart ile ilgili merak edilenler: Nedir ve nerelerde kullanılır?

Hemen hemen her şeyi tek kartla yapabilmenin kolaylığı yadsınamaz. Bir süre önce sadece hayal olabilecek bu durum gerçeğe dönüşmeye çok daha fazla yaklaştı, zira para transferi ve alışveriş gibi işlemleri tek bir kartta birleştiren Türkiye Kart'ın Konya'daki pilot uygulaması tamamlandı. En baştan belirtelim; Türkiye Kart ile vatandaşların tüm ulaşım hizmetleri ve finansal sistemlerden tek bir kart ile faydalanması hedefleniyor. 

Türkiye Kart sahibi olmak isteyenler ve bu kartı merak edenler, kartın özelliklerini ve kullanım alanlarını araştırmaya başladı. Bu kapsamda, "Türkiye Kart nedir, nerelerde geçerli, nasıl kullanılır, nereden alınır?" gibi sorular merak edilmeye başlandı. 

Türkiye Kart'ın kullanım alanları

Konya'da teknik altyapı süreçleri tamamlanan Türkiye Kart'ın, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı doğrultusunda 2023 sonuna kadar 6 ilde devreye alınması bekleniyor

Bu kapsamda Türkiye Kart'ın, Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane belediyeleriyle sözleşme süreçlerinin de tamamlandığı, yıl sonunda Rize dahil 6 ilde uygulamaya alınacağı bildiriliyor. Türkiye Kart, toplu ulaşımın yanında POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları, vergi, otopark ve taksi ödemeleri ile anlaşmalı iş yerlerinde, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek.

TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafından işletilen tüm raylı sistemlerde Türkiye Kart'ın devreye alınmasına yönelik çatı sözleşme süreçleri şu anda devam ediyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında sözleşme sonrası entegrasyon süreçlerinin başlatılacağı; ilerleyen süreçte diğer belediyeler ve operatörlerin, sisteme dahil edilerek, projenin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Türkiye Kart nereden alınır?

Şimdilik paylaşılanlara göre Türkiye Kart'ı almak için herhangi bir PTT şubesine gitmek yeterli olacak. Türkiye Kart'a para yükleme işlemleri ise PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden yapılabilecek. 

Türkiye Kart'ın 81 ilde ne zaman kullanıma açılacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.