EasyCep, Fibabanka'dan yatırım aldı

EasyCep, Fibabanka'dan miktarı açıklanmayan bir yatırım aldı.
EasyCep, Fibabanka'dan yatırım aldı

EasyCep, geçtiğimiz yıl Seri A yatırım turunda 100 milyon dolarlık değerleme üzerinden aldığı 11 milyon dolar yatırımla, 2022 yılında mağaza ve çalışan sayısının yanı sıra aylık telefon yenileme kapasitesini artırmıştı. Şirketin bu süreçte 15 kat büyüdüğü bilgisi paylaşıldı. 

Şirket, şimdi Fibabanka'dan miktarı açıklanmayan bir yatırım aldı ve şirketin büyüme yolculuğuna bu yatırımla devam edeceği bilgisi aktarıldı.

Bu yatırımla birlikte yurt dışındaki operasyonlarla da global bir marka olma yolunda adımlar atacakları açıklamasını yapan EasyCep Kurucu Ortağı ve CEO’su Mehmet Akif Özdemir şunları söyledi: “Ülkemizde bir sektörün inşasına öncülük etmek gibi zorlu ancak heyecan verici bir rol üstlendik. Geldiğimiz noktada, başta yenilenmiş telefon olmak üzere hem yenilenmiş elektronik ürün satışlarında hem de EasyCep’in bilinirliğinde önemli bir artış elde ettik. Özellikle yenilenmiş telefon pazarının sadece Türkiye’de değil yakın bölgemizde çok önemli bir potansiyeli var. Fibabanka’yla olan stratejik ortaklığımızın daha da güçlenmesiyle, Türkiye’deki operasyonlarımızı genişletirken, uluslararası pazarlara açılma sürecimizi hızlandırcağız. İş modelimizi başka ülkelere taşıyarak daha çok insanı yenilenmiş elektronik cihazlarla tanıştıracağız.”

Özdemir, sürekli değişen trendleri takip ettiklerini ve bunu iş modeline hızla adapte ettiklerini belirtti; ayrıca teknolojik altyapılarını güncelleyerek büyüme hızını daha da artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Konuyu değerlendiren Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, şunları söyledi: “Girişimcilik ruhunu; yaratıcılığın, inovasyonun öncüsü ve parçası olduğumuz Fiba Grubu’nun kuruluş felsefesinden alıyoruz. Dolayısıyla girişim ekosistemine yaptığımız her türlü yatırımı çok önemsiyoruz. Çekirdek yatırımla başlayan ve Seri A turu yatırımı ile devam eden EasyCep girişimine olan desteğimizi yeni yatırımımızla sürdürüyor, böylelikle büyümekte olan öncü ve yenilikçi girişimlere verdiğimiz yatırım desteğiyle onların hızla gelişmelerine destek oluyoruz."

Finberg’in Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin ise EasyCep’e yaptıkları yatırıma ilişkin olarak, “EasyCep’e ilk yatırımımızı iki yıl önce çekirdek aşamasında yaptık. Seri A ile devam ettiğimiz yatırımımızı hisslerimizi artırarak sürdürüyoruz. Giderek güçlenen stratejik ortaklığımızın, EasyCep’in lider olduğu Türkiye’nin ötesine uzanarak, MENA ve CEE bölgelerinde yenilenmiş elektronik ürün potansiyelinin yüksek olduğu ülkelerdeki en güçlü oyuncu olmasına büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

2018 yılında kurulan EasyCep, 2020 yılında Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak yürürlüğe giren telefon yenileme merkezlerine ilişkin mevzuatın ardından, telefon yenileme merkezi sertifikası alan girişimlerden biri oldu. Telefon ve teknolojiyi tüm tüketiciler için ulaşılabilir hale getirmeyi hedefleyen şirket, binlerce telefonun yenilemesini yaparak hem ithalatın azalmasıyla ekonomiye katkı sağlıyor hem de yeni telefon üretiminden kaynaklı karbon salımının azalmasına destek oluyor. EasyCep, büyüme yolculuğunda yakaladığı ivmeyi sürdürerek, Türkiye’nin bir sonraki unicorn’u olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.