Amazon, yapay zeka tarafından yazılan e-kitaplar için yazarlardan bilgilendirme talep ediyor

Amazon, yapay zeka materyali içeren e-kitapları satmak isteyen yazarların bu durumu önceden bildirmesini istiyor.
Amazon, yapay zeka tarafından yazılan e-kitaplar için yazarlardan bilgilendirme talep ediyor

Amazon, e-kitaplarını satmak isteyen yazarlardan, yazdıkları kitapların içerisinde yapay zeka (AI) tarafından üretilen materyal bulunduğunu önceden Amazon'a bildirmelerini şart koştu. Yani, yazarlar artık e-kitaplarını Amazon üzerinden satmak istediklerinde, kitaplarının içeriğinde yapay zeka tarafından üretilmiş metinler, resimler ve çevirilerde yapay zeka materyali bulunup bulunmadığını Amazon'a önceden bildirmek zorunda.

ABD'nin en eski ve en büyük yazar meslek örgütü The Authors Guild, Amazon'un yeni düzenlemelerini olumlu bir şekilde karşıladı. Bu düzenlemeler, yapay zeka tarafından üretilen kitapların Amazon'da yayılmasını engellemek için önemli bir ilk adım olarak değerlendirildi. Çünkü bu meslek örgütü yapay zeka tarafından üretilen kitapların geleneksel yazarların eserlerini gölgede bırakabileceğinden ve bu tür içeriği satın alan tüketicilere adaletsizlik yapabileceğinden endişeliydi.

The Authors Guild, "Amazon ekibine, endişelerimizi dikkate aldığı ve yapay zeka tarafından üretilen içeriklerin şeffaflığını ve hesap verebilirliğini sağlama yolunda bu önemli adımı attığı için minnettarız" şeklinde açıklama yaptı. 

The Authors Guild'in CEO'su Mary Rasenberger, bu düzenlemeler üzerine Amazon ile görüşmeler yaptıklarını ve Amazon'un açıklamanın gerekliliğini kabul ettiğini ancak daha fazla düşünmeleri gerektiğini belirtti. Meslek örgütü, yapay zeka materyali kullanımına karşı farkındalık oluşturmak ve telif hakkı materyali izinsiz kullanımını önlemek için temmuz ayında bir açık mektup düzenlemişti ve bu mektuba ünlü yazarlar da destek vermişti.

Amazon'un yapay zeka materyali kullanımını düzenlemeye yönelik attığı adımları ve The Authors Guild'in bu konudaki çabalarını anlatıyor. Amazon'un yapay zeka materyali içeren kitapları satmak isteyen yazarlardan önceden bilgi talep etmesi önemli. Çünkü bu, kitap alıcılarına daha fazla şeffaflık ve bilinçli tercih yapma fırsatı sunuyor. 

Yapay zeka tarafından üretilen içerikler, geleneksel yazarlar tarafından yazılan eserlerden farklı olabilir. Bu nedenle, kitap alıcılarına kitaplarının içeriği hakkında doğru bilgi vermek, şeffaflık ve bilinçlilik sağlıyor. Böylece, kitap alıcıları ne tür bir içerikle karşı karşıya olduklarını bilerek daha bilinçli bir şekilde seçim yapabiliyor.

Amazon'ın yapay zeka materyali içeren kitapların önceden bildirilmesi politikası, yazarlar, tüketici hakları ve rekabet açısından önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Gelecek dönemde daha fazla benzer düzenlemelerin olması ise muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.