Kentler için dijital ikizler geliştiren Poliark, 500 bin dolar yatırım aldı

Poliark, APY Ventures Bilişim Vadisi GSYF, KT Portföy Lonca GSYF, Rubellious Nucleus Investments ve Sustainable Impact VC'den 500 bin dolar yatırım aldı. 
Kentler için dijital ikizler geliştiren Poliark, 500 bin dolar yatırım aldı

Son dönemde dijital ikiz teknolojisi birçok farklı alanda karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda özellikle kentler odağında faaliyet gösteren Poliark, APY Ventures Bilişim Vadisi GSYF, KT Portföy Lonca GSYF, Rubellious Nucleus Investments ve Sustainable Impact VC'den 500 bin dolar yatırım aldı. 

Öncelikle bilmeyenler için açıklayalım; dijital ikiz, bir nesnenin veya varlığın dijital bir temsili veya yansıması olarak tanımlanabilir. Kısacası dijital ikizler için nesnenin veya varlığın fiziksel özelliklerini, davranışlarını veya işlevlerini doğru bir şekilde taklit eden bir dijital modeller diyebiliriz. Dijital ikizler, genellikle nesnelerin gerçek zamanlı izlenmesi, simülasyonu, analizi ve optimize edilmesi gibi çeşitli uygulamalarda kullanılıyor. 

Eda Erol tarafından kurulan Poliark, New York ve Ankara merkezli ofisleri ile, kentsel yaşanabilirliği artırmayı amaçlayan patentli bir teknoloji sunuyor ve yapay zeka ve dijital ikizler geliştiriyor.

Poliark, yapılı çevre üzerine uzmanlaşmış bir yapay zeka ve dijital ikizler teknolojisi şirketi. Yapıların ve şehirlerin planlama, tasarım, inşaat ve işletme süreçlerini baştan sona değiştirerek daha sürdürülebilir, verimli ve çevre dostu bir gelecek inşa ediyor. 

Girişim, herhangi bir saha ekibine ihtiyaç duymadan tam otomatik 3 boyutlu kentsel çevre yeniden inşası gerçekleştiriyor. Yapay zeka asistan olarak çalışarak teknik çizim ve 3 boyutlu modelleme süreçlerini yüzde 60 hızlandırıyor. Dayanıklılık, güneş radyasyonu ve karbon ayak izi bilgilerini içeren kapsamlı malzeme kataloğu sunuyor ve sisteme yerleşik olarak şehirlerin IoT ile entegre edilmiş 3 boyutlu veri kümesi kullanıma hazır halde geliyor. 

Çevresel etkide danışman olarak çalışan yapay zeka, inşaat malzemelerini seçerken karbon ayak izini düşünme fırsatı sunarak tasarım aşamasından itibaren karbon farkındalığını entegre ediyor ve karbon sıfır tasarımları kolaylaştırıyor. Bu yaklaşımın, binanın tüm yaşam döngüsü boyunca emisyonları azaltarak daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunacağı iddia ediliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.