İlaç ve aşı geliştirmek için yapay zekayı kullanan Inceptive, 100 milyon dolar yatırım aldı

Google'ın eski yapay zeka araştırmacısı Jakob Uszkoreit ve Rhiju Das tarafından 2021'de kurulan şirket, özellikle RNA tabanlı ilaç ve aşılara odaklanıyor.
İlaç ve aşı geliştirmek için yapay zekayı kullanan Inceptive, 100 milyon dolar yatırım aldı

Yeni ilaç ve aşı tasarlamak için yapay zeka teknolojisini kullanan Inceptive, 100 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Nvidia, Andreessen Horowitz (a16z) ve Obvious Ventures tarafından desteklendi. Şirket, yeni yatırımı Ar-Ge çalışmaları için kullanacağını açıkladı. Son yatırımla piyasa değeri 300 milyon dolara çıkan Inceptive, 2022'nin ocak ayında 20 milyon dolar tohum yatırım almıştı.

Google'ın eski yapay zeka araştırmacısı Jakob Uszkoreit ve Rhiju Das tarafından 2021'de kurulan şirket, özellikle RNA tabanlı ilaç ve aşılara odaklanıyor. Inceptive'in hedefi bu alanda önemli bir açığı doldurmak. Çünkü RNA tabanlı ilaçlar, özellikle virüslere ve kansere karşı potansiyel tedavilerde büyük öneme sahip.

Şirket, yapay zeka ile ilaç ve aşı tasarımını hızlandırarak, daha etkili ve hızlı tedavilerin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Inceptive, hastalıkların daha etkili bir şekilde tedavi edilmesini ve sağlık sorunlarına çözüm bulunmasını destekliyor.

Inceptive, sağlık alanındaki araştırma, ilaç geliştirme süreçlerini hızlandırmak ve iyileştirmek için yapay zeka teknolojilerini kullanma potansiyeli taşıyor. Bu da yeni tedavilerin bulunması ve mevcut sağlık sorunlarının daha etkili bir şekilde ele alınması için önemli bir adım diyebiliriz.

Bu alanda çalışan şirketler, son dönemde yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu haftanın başında yapay zeka ile kanser teşhisine odaklanan Ibex Medical Analytics, 55 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. Joseph Mossel tarafından kurulan Ibex Medical Analytics, kanser teşhisini geliştirmek için yapay zeka (AI) teknolojilerini kullanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.