Paribu Ventures, ilk yılında 19 girişime 6,5 milyon doların üzerinde yatırım yaptı

1 yılı aşkın süredir yatırımlarına devam eden Paribu Ventures, bugüne kadar 19 yatırım yaptığını duyurdu.
Paribu Ventures, ilk yılında 19 girişime 6,5 milyon doların üzerinde yatırım yaptı

Ülkemizdeki kripto para ve blockchain ekosisteminin en önemli oyuncuları arasında yer alan Paribu'nun, Paribu Ventures ile girişimlere yatırım yapacağını ilk olarak 2022 yılının Ocak ayında sizlere aktarmıştık. 1 yılı aşkın süredir yatırımlarına devam eden Paribu Ventures, bugüne kadar 19 yatırım yaptığını duyurdu.

Paribu Ventures tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 19 girişime toplamda 6,5 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdi. Paribu tarafından internet girişimlerine yatırım yapmak için kurulan Paribu Ventures'ın fon büyüklüğünün 30 milyon dolar olduğunu da hatırlatalım. 

Paribu Ventures'ın en çok yatırım yaptığı alanlar arasında ise web3 oyunları, merkeziyetsiz finans (DeFi), geleneksel iş modellerini web3’e taşıyan ürünler ve yaratıcı ekonomisi yer alıyor. Paribu Ventures'ın girişim başına ortalama yatırım miktarı ise 350 bin dolar seviyesinde.

Odağına erken aşama girişimleri alan Paribu Ventures’ın portföyünde yer alan 7 girişimin, tamamen Türkiye dışındaki kurucu ortaklar tarafından kurulan girişimler olduğunu da ekleyelim. Token, hisse ve bu iki yapının birlikte kurgulandığı yatırım turlarına dahil olan Paribu Ventures, bugüne kadar ağırlıklı olarak geleneksel şekilde hisse dağıtımı yapılan turlara yatırım yaptı.

İlk yıllarında oldukça güçlü bir portfolyo oluşturduklarını belirten Paribu Ventures direktörü Utku Dördüncü, Web3 dünyasında çok sayıda teknolojik yenilik yaşansa da son kullanıcının gerçek problemini çözen ve ölçeklenmiş çözümler bulmanın hala güç olduğunu paylaştı.

En başından beri geliştirici odaklı, yatırımlarına uzun vadeli bakan ve Paribu’nun sahip olduğu teknolojik gücü portfolyo şirketlerine aktarma hedefinde bir yapı kurguladıklarını da aktaran Dördüncü, bir yandan da blokzincir teknolojisinin adaptasyonunda hala yolun başında olduğumuzun farkında olarak yatırımlar yaptıklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.