Sağlık girişimi QuantHealth, 15 milyon dolar yatırım aldı

QuantHealth, klinik deneylerde yapay zeka kullanarak tedaviye verilen tepkileri tahmin etmeye odaklanıyor.
Sağlık girişimi QuantHealth, 15 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık teknolojileri girişimi QuantHealth, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu, Pitango HealthTech ve Bertelsmann Investments'ın ortak liderliğinde gerçekleşti. 2020 yılında kurulan şirketin yatırım turuna, mevcut yatırımcılar Shoni Top Ventures ve Nina Capital da katıldı.

Alınan 15 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 20 milyon dolara ulaştı. Girişim, yeni gelen yatırımı Ar-Ge çalışmaları için kullanacağını açıkladı. Orr Inbar tarafından faaliyete geçen şirket, klinik deneylerde yapay zeka kullanarak tedaviye verilen tepkileri tahmin etmeye odaklanıyor.

İlaç ve tedavi geliştirme sürecini optimize eden QuantHealth, ilaç şirketlerinin yeni ilaçların geliştirilme sürecini hızlandırmasına yardımcı oluyor. Tedaviye verilen tepkiyi önceden tahmin ediyor. Böylece olası sonuçlar daha iyi analiz ediliyor.

Klinik deneylerin daha etkili bir şekilde tasarlanması ve yönetilmesi için gerekli araştırmalar genellikle eksik kalıyor. Dolayısıyla ilaçların başarılı olma olasılığını artırmak için daha fazla veri ve analiz gerekiyor.

QuantHealth, bu sorunu çözmek için büyük ölçekli klinik deneyleri simüle eden yapay zeka teknolojisi geliştirdi. Şirketin geliştirdiği teknoloji, ilaç geliştirme sürecinde verimliliği artırarak maliyetleri düşürüyor. Şirketin veri tabanında 350 milyon hastanın verisi bulunuyor. Bu veri tabanı, tıbbi araştırma ve tedavi yöntemlerinin daha etkili ve hızlı bir şekilde geliştirilmesine yardımcı oluyor.

Yatırımcılar, yapay zeka ve klinik deneyler alanına yatırım yapmayı çekici buluyor. Çünkü bu teknolojilerin ilaç geliştirme sürecini iyileştirebileceğine, maliyetlerini azaltabileceğine inanıyorlar. Bu nedenle, bu alana yapılan yatırımların artması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.