Chrome'un videolardan tam çözünürlüklü kareler almayı kolaylaştıran yeni özelliği: Copy Video Frame

Google, Chrome'da videolardan yüksek kaliteli hareketsiz görüntüler yakalamayı kolaylaştıran yeni özelliği Copy Video Frame'i (Video Karesini Kopyala) tanıttı.
Chrome'un videolardan tam çözünürlüklü kareler almayı kolaylaştıran yeni özelliği: Copy Video Frame

Google, Chrome'da videolardan yüksek kaliteli hareketsiz görüntüler yakalamayı kolaylaştıran yeni özelliği Copy Video Frame'i tanıttı. Google'ın Keyword blogunda bilhassa öğrencilere yönelik olarak tanıttığı özelliği kullanmak için yapılması gereken tek şey, video duraklatıldığında sağa tıklamak ve Copy Video Frame (Video Karesini Kopyala) özelliğini seçmek. Ancak bu şimdilik sanıldığı kadar kolay olmuyor.

Özellik kullanıldığında, yüksek çözünürlüklü bir ekran görüntüsünün alınacağı ve bu görüntüden video başlığı, oynat ve duraklat düğmeleri gibi ekstraların çıkarılacağı belirtiliyor. Ancak bir sonraki ekran görüntüsünü almadan önce bu görseli güvenli bir yere yapıştırmak gerekiyor. Açıkçası ben şu anda sadece Reddit'te denediğim bir video için bu özelliği kullanabildim, YouTube'da denediğimde ise böyle bir seçenekle karşılaşmadım, ancak iki kere sağa tıkladığımda YouTube'da da özelliğin karşıma çıktığını gördüm.

Aslında burada görseli kaydetme değil kopyalama özelliği sunuluyor ve görüntüleri kaydetmek ekstra bir adım gerektiriyor. Bu da biraz uğraştırıcı oluyor, açıkçası kendi adıma sıradan bir ekran görüntüsü almayı tercih ederim. Özelliğin Instagram, TikTok, Vimeo, JW Player veya tarayıcının sağ tıklama menüsünün mevcut olmadığı hiçbir yerde çalışmıyor. Bu da aslında oldukça kısıtlayıcı bir durum. Yani, bu özellik gerçekten kimin işine, nasıl yarayacak, açıkçası şu an için bu bir merak konusu.

Copy Video Frame (Video Karesini Kopyala) özelliğini bulmak için Chrome'da bir güncelleme yapmam gerekti. Bunun için Chrome'u açıp "Google Chrome hakkında" kısmından yeni bir güncelleme olup olmadığını görebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.