Substack, podcast yayınları için yeni yapay zeka destekli özelliklerini tanıttı

Substack'in yapay zeka destekli araçları sayesinde kullanıcılar kolayca transkriptler (deşifre) ve audiogram'lar üretebiliyor. 
Substack, podcast yayınları için yeni yapay zeka destekli özelliklerini tanıttı

Yayıncılık platformu Substack, paylaştığı bir blog gönderisi ile yeni yapay zeka destekli araçlarını tanıttı. Bu yeni yapay zeka destekli araçların, platformda podcast yayını yapmayı kolaylaştırması planlanıyor. Zira yeni araçlar sayesinde kullanıcılar kolayca transkriptler (deşifre) ve audiogram'lar üretebiliyor. 

Özellikler kapsamında kullanıcılar, yaklaşık 1 dakika içinde podcast bölümününün deşifresini ya da anlatımını oluşturabiliyor. Deşifreyi oluşturduktan sonra düzenleyebiliyor ve istediği hale getirebiliyor. Bu işlemin ardından oluşturulan içerik, bölüm gönderi sayfasında yayınlanabiliyor. 

Buna ek olarak beğendiğiniz bir kısmı seçip sosyal ağlarda audiogram formatında paylaşabiliyorsunuz. Audiogram içerikleri, online platformlarda paylaşabileceğiniz metin destekli statik bir video olarak karşımıza çıkıyor. Audiogram'ların Podcast içeriklerinin görünürlük kazanması adına paylaşmanın kolay bir yolu olduğunu söyleyebiliriz. Aslına bakarsanız Podcast içeriklerine özel, kullanıcıların etkileşime girebildiği sosyal medya platformu Poddy de Podcaps özelliği ile benzer bir çözüm sunmakta. 

Substack'teki yeni özelliklere erişmek için kullanıcıların panel üzerinden yeni bölüm gönderisi oluşturma seçeneğini tercih etmesi gerekiyor. Düzenleme moduna gelindiğinde, ses dosyası yüklediği zaman deşifre üretme seçeneği de sunuluyor. Deşifre üret butonuna basıldıktan sonra yaklaşık 1 dakika bekleme süresi mevcut. Ancak sonrasında kolayca gönderi paylaşımında bulunabilirsiniz. Deşifre yayınlandıktan sonra ise beğendiğiniz bölümü seçip Audiogram üretmeniz mümkün. 

Substack, paylaştığı blog gönderisinde yapay zeka araçlarının hiçbir zaman yazarların ve yaratıcıların yaptığı işin yerini alacağını düşünmediğini vurguladı. Şirket, bunun yerine yapay zekanın, yazarlara ve yaratıcılara süper güçler verebileceğini düşünüyor. Substack, ilerleyen dönemde bu araçların geliştirilmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.