Sağlık teknolojileri girişimi Teale, 11 milyon dolar yatırım aldı

Teale, hem çalışanlar için bir zihinsel sağlık platformu hem de insan kaynakları yöneticileri için bir izleme ve analiz aracı olarak hizmet veriyor.
Sağlık teknolojileri girişimi Teale, 11 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık teknolojilerine odaklanan Teale, 11 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turuna Alter Equity ve Bpifrance’in Digital Venture fonu liderlik etti. Fransa merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Isai ve Evolem bulunuyor. 

2021 yılında kurulan Teale, hem çalışanlar için bir zihinsel sağlık platformu hem de insan kaynakları yöneticileri için bir izleme ve analiz aracı olarak hizmet veriyor. Geoffroy Verzat, Gilles Rasigade, Julia Néel Biz ve Nicolas Merlaud tarafından kurulan Teale, bireylerin daha iyi bir zihinsel sağlık elde etmelerine yardımcı olmanın yanı sıra işverenlerin sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmalarını sağlıyor.

Kullanıcılar, önce zihinsel olarak ne kadar sağlıklı olduklarını değerlendirilmesi için anket dolduruyor. Ardından Teale, kullanıcının durumuna uygun içerikler öneriyor ve gerektiğinde bir psikiyatrist veya psikologla randevu ayarlamalarına yardımcı oluyor.

2021 yılında faaliyete geçen şirket, İK yöneticileri için ise organizasyon içindeki zihinsel sağlık durumunu anlamalarına ve değerlendirmelerine yardımcı oluyor. İK ekipleri, platform üzerinden şirket içinde Teale'in ne kadar aktif kullanıldığını görebiliyor. Çalışanların genel zihinsel sağlık durumunu takip edebiliyor. Bu, İK yöneticilerine iş yükü, yönetim, denge sağlama gibi konularda fikir vererek daha sağlıklı bir iş ortamı oluşturmalarına yardımcı oluyor.

Bir taraftan bireylerin bu hizmetleri kullanmalarıyla, zihinsel sağlık sorunlarının normal ve doğal bir konu olduğu fikri destekleniyor. Girişim, bireylerin erken aşamada zihinsel sağlık sorunlarını tanımlıyor. İşverenler için çalışanların zihinsel sağlığını desteklemek verimliliği artırıyor. 

Teale'nin sunduğu hizmet, şu an 100 şirket tarafından kullanılıyor. Bu şirketler arasında Sanofi, SNCF, Cartier, EY gibi isimler dikkat çekiyor. Şirket, önümüzdeki dönemde diğer ülkelere açılmak için çalışmalara başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.