Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı'nın ilk döneminden mezun olan 7 girişim

Eksim Holding tarafından Dicle Elektrik'in desteğiyle hayata geçirilen Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı, ilk mezunlarını verdi.
Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı'nın ilk döneminden mezun olan 7 girişim

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı'na seçilen 8 girişimi geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Eksim Holding tarafından Dicle Elektrik'in desteğiyle hayata geçirilen Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı, ilk mezunlarını verdi.

106 girişim arasından programa seçilen 7 girişim, gerçekleşen demoday ile birlikte mezun oldu. Programın mezunları arasında enerji dağıtım yönetimi, enerji dağıtım teknolojileri, dijital çözümler, enerji tedariki ve enerji lojistiği gibi alanlarda hizmet veren girişimler yer alıyor.

4 ay boyunca eğitim ve mentorluk süreçlerinden geçen Eksim Pulse mezunları, toplam 700 bin TL değerinde nakit ödülün de sahibi oldu.

İlk programlarının enerji sektörüne yönelik projelere odaklandığını belirten Eksim Holding Teknoloji, Ar-Ge ve İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, bu kapsamda Eksim Holding olarak üstlendikleri yenilenebilir enerji misyonuna katkı sunan ve sürdürülebilir geleceğe yön vereceğine inandıkları projelerin ekiplerinin, dört ay boyunca teorik eğitimler, mentorluk, ofis imkânı ve nakit ödüller ile desteklediklerini aktardı.

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı'ndan mezun olan girişimler

Hummingdrone: Otonom dron ve yazılımlarını kullanarak güneş enerjisi sektörünün verimli bir şekilde büyümesine katkı sağlayan analiz çözümleri geliştiriyor. Termal ve yüksek çözünürlüklü kameralarla donatılmış dronlar, güneş enerjisi tesislerinin yönetimini hassas denetleme ile yenilikçi bir seviyeye taşıyor.

PowerDev: Enerji büyük verisini gerçek zamanlı toplayıp yapay zeka temelli yüksek performanslı modeller üretiyor. Böylece yenilenebilir enerji ve batarya depolama yatırımlarının hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesini ve bunun veri temelli sürdürülmesini sağlıyor.

BataryaZEKASI: ArtificaX Bilişim tarafından geliştirilen BataryaZEKASI platformu; elektrikli araç üreticileri ve kullanıcıları, elektrikli filo sahipleri ve batarya enerji depolama sistemleri (BESS) için batarya bakım maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla oluşturulan bir platformu kapsıyor. Platform; bataryaların sağlık durumunu gerçek zamanlı olarak izleyip ekspertiz raporu çıkararak bataryalarda oluşabilecek sorunları yapay zeka yardımıyla önceden haber vermesiyle öne çıkıyor.

Geodo: Yapay zeka destekli özgün teknolojisi ile herhangi bir kazma ihtiyacı duymadan, yeraltındaki enerji dağıtım envanterlerinin derinlik ve yatay eksende ortalama 3-4 santimetre hata payıyla dijital haritasını çıkarıyor.

Bee Battery: Proje; elektriğin en çok üretildiği zaman ile en çok tüketildiği zaman dilimi arasındaki uyuşmazlıktan doğan enerji sarfiyatının önüne geçmeyi amaçlıyor. Ev, işyeri, fabrika gibi yerlerin elektrik ihtiyacını tasarladığı modüler akıllı enerji depolama sistemi, maliyet avantajı ve güven sağlıyor.

Massive Energy: Hanelerdeki elektrikli cihazların tüketimlerini profilleyerek kişiselleştirilmiş cihaz öneri sistemi sağlıyor. İnsanı merkeze alan enerji verimliliği vizyonuyla birlikte enerji tüketim kültürünün iyileşmesine katkıda bulunuyor.

Virmode: Enerji sektöründe çalışan personelin ihtiyaç duyduğu teknik eğitimlerin simülasyonlarını geliştiriyor. Virmode Yazılım’ın halihazırda ticarileşmiş 2 ürünü bulunuyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.