Grayscale, SEC'e karşı açtığı davayı kazandı

ABD Federal Mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda SEC, kurumun GBTC'yi ETF'e dönüştürmeye yönelik başvurusunu yeniden gözden geçirmek durumunda kalacak. 
Grayscale, SEC'e karşı açtığı davayı kazandı

Bir süredir Bitcoin Trust'ını (GBTC) ETF'ye dönüştürmeye çalışan yatırım şirketi Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) karşı açtığı davayı kazandı.

Geçtiğimiz dönemde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Grayscale'in Bitcoin Trust'ını (GBTC) ETF'e dönüştürmeye yönelik başvurusunu reddetmişti. Bu noktada ETF'nin birden fazla menkul kıymet varlığının borsada işlem görülebilir hale gelmesi olduğunu belirtelim. 

Hatırlarsanız, Grayscale ilk olarak 2021'in ekim ayında GBTC'nin borsa yatırım fonuna dönüştürülmesi için başvuruda bulunmuştu. SEC, kurumun piyasa manipülasyonunun önlenmesine yönelik sorularına yanıt veremediğini dile getirmiş ve başvuruyu reddetmişti. 

Bu yanıtın karşısında Grayscale konuyu mahkemeye taşımayı seçmişti. ABD Federal Mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda SEC, başvuruyu yeniden gözden geçirmek durumunda kalacak. 

Bu karara rağmen SEC'in yeniden reddetme ihtimali de söz konusu olabilir. Eğer SEC'ten olumlu bir yanıt çıkarsa; kullanıcıların ABD'nin ilk spot Bitcoin ETF'si ile karşılaşması mümkün. Böylece milyonlarca ABD'li bireysel yatırımcı, ilk kez geleneksel brokerlık şirketleri aracılığıyla bitcoin'e erişebilir.

Bu gelişmeler Bitcoin fiyatınlarında da yukarı yönlü bir hareket yaşanmasıyla sonuçlandı. Bitcoin fiyatlarında yüzde 6,31 artış görüldü. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.