Apollo.io, 100 milyon dolar yatırım ile 1.6 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Bain Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Sequoia Capital, Tribe Capital ve Nexus Venture Partners katılım gösterdi. 
Apollo.io, 100 milyon dolar yatırım ile 1.6 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Veri zekası (data intelligence) ve satış etkileşim platformu Apollo.io, D serisi yatırım turunda aldığı 100 milyon dolar yatırım ile 1.6 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Bain Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Sequoia Capital, Tribe Capital ve Nexus Venture Partners katılım gösterdi. 

Apollo, satış odaklı veri zekası platformu sunarken, bir yandan da iş akışlarının yönetilmesini sağlıyor. Böylece satış ekiplerinin araçlar arasında geçiş yapmasına gerek kalmıyor. Apollo'nun, satış hunisinin her basamağı için tek bir çatı altında farklı çözümler sunduğunu söyleyebiliriz. 

Örneğin, Apollo'nun sunduğu etkileşim araçları, satış ekiplerinin e-posta, arama ve LinkedIn'den bağlantı kurma gibi süreçlerini yönetebilmesini sağlıyor. Aynı şekilde potansiyel müşterilerle otomatik toplantılar oluşturma da sunulan özellikler arasında yer alıyor. 

Ayrıca şirket, 270 milyon doğrulanmış iletişim bilgisinden oluşan B2B alıcı firma bilgisine ev sahipliği yapıyor. Şirketler, Apollo'nun B2B veri ağını müşteri ilişkileri yönetim sistemlerine bağlayabiliyor. Bu sayede şirketlerin birinci taraf verilerini zenginleştirmesi mümkün oluyor. Söz konusu ağın, yeni potansiyel müşteriler bulup hedefleme konusunda kritik bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bununla beraber şirket, yapay zeka destekli ve satış odaklı bir asistan da sunmakta. 

Şirketin rakipleri arasında FlashIntel ve ZoomInfo gibi şirketler bulunuyor. Apollo'nun kurucusu Tim Zheng, Apollo'nun rakiplerinden farkının, ürünün en baştan itibaren her şeyin aynı çatı altında sunulduğu birleşik (unified) bir pazara açılma çözümü olarak inşa edilmesi olduğunu ifade ediyor. Zheng, Apollo'nun ürün açısından rakiplerinden farklı bir klasmanda olduğunu vurguluyor. 

Girişimin paylaştığı bilgilere göre; Apollo, son 2 yılda 9 kat büyüme kaydetti. Geçtiğimiz yıl 1 milyon yeni kullanıcı kazanan şirket, toplamda 40 binden fazla müşteriye sahip. 

Bu yeni yatırım turu ile birlikte şirketin toplam yatırım miktarı ise 250 milyon doları aştı. Apollo, sermayesini ürün ve Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra ekibini genişletmek için de kullanacak. Şirket 450 olan çalışan sayısını 2025 yılına kadar 1000 kişiye çıkarmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.