Üretimsel yapay zeka destekli veri analitiği platformu ConverSight, 9 milyon dolar yatırım aldı

ConverSight'ın 9 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Surface Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Üretimsel yapay zeka destekli veri analitiği platformu ConverSight, 9 milyon dolar yatırım aldı

Üretimsel yapay zeka teknolojisi ile birlikte müşterilerine daha iyi ve daha hızlı veri analitiği sunmayı hedefleyen bir girişim olarak karşımıza çıkan ConverSight, yatırım aldığını duyurdu. ConverSight tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, A serisi yatırım turunda 9 milyon dolar yatırım aldı.

ConverSight'ın 9 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Surface Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Surface Ventures haricinde ise Techstars, Augment Ventures, Elevate Ventures ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında bulunan firmalar katıldı.

ConverSight, en son 2022 yılının Ocak ayında Elevate Ventures liderliğinde 4 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 9 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte ConverSight'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 16 milyon dolara ulaştı. ConverSight tarafından aktarılan bilgilere göre yeni yatırım, şirketin pazarda büyümesi ve platformuna yeni özellikler eklemesi için kullanılacak.

2017 yılında Ganesh Gandhieswaran ve Gopinath Jaganmohan tarafından ABD'de kurulan ConverSight, veri analitiği için ChatGPT benzeri bir platform sunuyor. ConverSight, kullanıcılarına üretimsel yapay zeka destekli dijital bir asistan sunuyor.

Athena isimli yapay zeka asistanı, veri analitiği odaklı tüm bilgileri kullanıcılarına sunuyor. Athena'yı kullanmak için tek yapmanız gereken ise ona bilgi almak istediğiniz konular ile ilgili sorular sormak. ConverSight, Athena ile birlikte müşterilerinin veri odaklı kararlar almasını kolaylaştırmayı hedefliyor.

100'den fazla platformla entegrasyon desteği sunan ConverSight, müşterilerinin verilerini bu platformlar üzerinden elde ediyor. ConverSight'ın entegrasyonları arasında Airtable, Asana, AWS, Azura, Facebook, Google Ads, GitLab ve Jira gibi önemli platformların yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.