Fintech girişimi Nomad, 61 milyon dolar yatırım aldı

Yeni yatırım ile birlikte Nomad'in değerlemesi yaklaşık 364 milyon dolara ulaştı. 
Fintech girişimi Nomad, 61 milyon dolar yatırım aldı

Brezilya merkezli fintech girişimi Nomad, B serisi yatırım turunda Tiger Global Management liderliğinde 61 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna mevcut yatırımcılar Monashees, Spark Capital, Propel, Globo Ventures ve Abstract, katılım gösterdi. 

Girişim, B serisi yatırım turu kapsamında 2022'nin Mayıs ayında 200 milyon dolar değerleme üzerinden 32 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yeni yatırım ile birlikte Nomad'in değerlemesi yaklaşık 364 milyon dolara ulaştı. Girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 117 milyon doları aştı.

2019 yılında kurulan Nomad, Brezilyalı müşterilerinin ABD'deki finansal hizmetlere ulaşmasını sağlıyor. Bu hizmetler arasında ABD'de bir banka hesabı, banka kartı, yabancı borsa, sınır ötesi havaleler ve yatırım araçları yer alıyor. Kullanıcılar, ABD'deki banka hesabını ve banka kartını 180'den fazla ülkede kullanabiliyor. Nomad, kart işlemlerinde işlenen hacmin 206 milyon dolar olduğunu belirtiyor. 

Şirket, paylaştığı LinkedIn gönderisinde aldıkları yatırımın, 2023 yılında Latin Amerika'daki fintechler arasında en büyük destek olarak konumlandığını belirtti. Nomad, aldığı yatırımı şirketin büyümesini hızlandırmak için kullanacak. Bununla beraber girişim, 2023'ün ilk aylarında hayata geçirdiği yatırım platformunun kapsamını genişletmeyi de planlıyor. Ayrıca şirketin başta kredi ürünleri olmak üzere yeni ürünler çıkarmayı hedeflediğini de eklemekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.