Hamurlabs'in yüzde 20'sinin Pazarama'nın çatı şirketi Topkapı Danışmanlık tarafından satın alınması onaylandı

Hamurlabs'in yüzde 20'sinin Pazarama'nın çatı şirketi Topkapı Danışmanlık tarafından satın alınması, Rekabet Kurumu tarafından onaylandı.
Hamurlabs'in yüzde 20'sinin Pazarama'nın çatı şirketi Topkapı Danışmanlık tarafından satın alınması onaylandı

Geçtiğimiz mayıs ayında, Pazarama'nın çatı şirketi Topkapı Danışmanlık'ın Hamurlabs'in yüzde 20'sini satın alacağı haberini sizlerle paylaşmıştık.

Aktarılan bilgilere göre Hamurlabs Elektronik Hizmetler Yazılım ve Ticaret Anonim Şirketi'nin sermayesinin yüzde 20'sini sermaye artırımı yolu ile satın aldığı bilgisi mevcuttu. Ancak söz konusu satın alıma henüz Rekabet Kurumu'ndan bir onay gelmemişti. Şimdi ise Hamurlabs'in yüzde 20'sinin Pazarama'nın çatı şirketi Topkapı Danışmanlık tarafından satın alınması Rekabet Kurumu tarafından onaylandı.

Söz konusu kararda şu ifadeler yer aldı:

Hamurlabs Elektronik Hizmetler Yazılım ve Ticaret AŞ’nin ortak kontrolünün Topkapı Danışmanlık Elektronik Hizmetler Pazarlama ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Bulut tabanlı bir e-ticaret yazılımı sunan Hamurlabs, mevcut stoklarını tüm satış kanallarına açmak, satışlarını ve operasyonel verimliliğini artırmak ve pazardaki değişimlere adapte olmak isteyen perakendeci ve toptancı işletmeler için geliştirildi. Hamurlabs'in Lego, Unilever, Koton, Özdilek Holding, Fenerium, Espressolab ve Kidega gibi pek çok önemli müşterisi bulunuyor.

Şirketin sunduğu çözümler arasında sipariş yönetimi, ürün katalog yönetim, envanter yönetim, satın alma ve tedarik yönetimi, teslimat ve nakliye yönetimi, depo, üretim ve raporlama yer alıyor.

Pazarama'dan gelen açıklama ise şu şekilde:

Pazarama olarak, e-ticaret alanında sipariş ve depo yönetimi çözümleri sunan Hamurlabs ile olan ortaklığımızı duyurmaktan mutlu ve gururluyuz.

Hamurlabs’e yaptığımız bu yatırım ile önümüzdeki dönemde daha fazla işletmeye farklı çözümler de sunacağız.

Pazarama tarafında ise Hamurlabs ortaklığı ile yüksek teknoloji kullanımını artırmayı, satıcılarımızın da kullanacağı yeni depomuzun mekanizasyonunu geliştirmeyi hedefliyoruz. Böylece hem ticari işletmelere hem de bireysel tüketicilere daha iyi hizmet sağlarken, sektörün gelişimine de katkı sunmayı amaçlıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.