Fintech platformu LemFi, 33 milyon dolar yatırım aldı

LemFi, göçmenlerin finansal işlemlerini daha hızlı, daha uygun maliyetli ve daha kolay gerçekleştirebilmelerine yardımcı olmak için çözümler sunuyor.
Fintech platformu LemFi, 33 milyon dolar yatırım aldı

Göçmenler için faaliyet göstermek amacıyla hayata geçirilen fintech platformu LemFi, 33 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu, Left Lane Capital tarafından yönetildi. Kanada merkezli şirketin yatırım turunda Y-Combinator, Zrosk, Global Founders Capital ve Olive Tree yer aldı. 

LemFi, 2020 yılında Ridwan Olalere ve Rian Cochran tarafından faaliyete geçti. Şirketin temel amacı, göçmenlere düşük maliyetli ve kolay para transferi hizmetleri sağlamak. Yani girişim, göçmenlerin finansal işlemlerini daha hızlı, daha uygun maliyetli ve daha kolay gerçekleştirebilmelerine yardımcı olmak için teknoloji tabanlı çözümler sunuyor.

LemFi, kullanıcıların köken ülkeleri ile ikamet ettikleri ülkeler arasında para transferi yapmalarını sağlıyor. Aynı zamanda para alıp gönderme, farklı para birimlerinde tutma, dönüştürme ve biriktirmelerini olanak tanıyor.

Şirket, sadece bir ikametgah onayı ile kullanıcıların hesap açmalarına yardım ediyor. Göçmenler genellikle ailelerine veya ülkelerine para göndermek istediklerinde yüksek transfer ücretleri ve döviz kuru kayıplarıyla karşılaşabiliyor. LemFi  düşük maliyetli ve rekabetçi döviz kurlarıyla daha uygun fiyatlı para transferi imkanı sunarak bu işlemleri daha ekonomik hale getiriyor.

LemFi ayrıca finansal hizmetlere daha geniş erişim sağlamak amacıyla geliştirilildi. Özellikle Afrikalı göçmenlere odaklanarak, Nijerya, Gana ve Kenya gibi ülkelerdeki göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. 

Ridwan Olalere, "Üç kıtada yaşamış ve çok kültürlü bir ekibi yönetmiş biri olarak, misyonumuz son derece kişisel; mali hizmetlerin evrensel olarak erişilebilir olduğu bir dünya yaratmak. Şu ana kadar 500 binden fazla insanın hayatını kolaylaştırdık. Ancak henüz yeni başlıyoruz" diyerek şirketin verdiği hizmetin önemini vurguluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.