Yapay zeka tabanlı algoritmalara odaklanan Gesund.ai, Türkiye Kalkınma Fonu’ndan yatırım aldı

Yatırım, Türkiye Kalkınma Fonu ve ODTÜ Teknokent ortaklığında kurulan INVEST 101 Fonu’ndan gerçekleştirildi.
Yapay zeka tabanlı algoritmalara odaklanan Gesund.ai, Türkiye Kalkınma Fonu’ndan yatırım aldı

Enes Hoşgör tarafından kurulan Gesund.ai'ın 500 Emerging Europe liderliğinde 2 milyon dolar yatırım aldığını 2022 yılının Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Sağlık alanında yapay zeka tabanlı algoritmalar geliştiren ve taraflara yönelik uçtan uca Sözleşmeli Araştırma Organizasyonu (CRO) platformu olarak hizmet veren Gesund.ai, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Gesund.ai tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Türkiye Kalkınma Fonu’ndan yatırım aldı. Yatırım, Türkiye Kalkınma Fonu ve ODTÜ Teknokent ortaklığında kurulan INVEST 101 Fonu’ndan gerçekleştirildi. Gesund.ai ve Türkiye Kalkınma Fonu arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Şirketin mevcut yatırımcıları arasında ise Merck, McKesson, Northpond ve 500 EE yer alıyor.

2021 yılında Dr. Enes Hoşgör tarafından Cambridge'te kurulan Gesund.ai, yapay zeka şirketlerinin kendi ürünlerini test etmelerine olanak tanıyan verileri düzenliyor ve bu testlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilmesi adına altyapı da sunuyor.

Yapay zeka ile müşterilerine çeşitli ancak standardize edilmiş tıbbi veri kaynaklarına gizlilik odaklı erişim, düzenleyici izni ve klinik doğrulama gibi süreçleri de destekleyen bir analitik platform sağlayan Gesund.ai, geleneksel olarak 2 yıla kadar süren klinik doğrulama sürecini 2-4 ay aralığına kadar kısaltabiliyor.

Şu an için radyoloji dikeyine odaklanan Gesund.ai, gelecekte ise patoloji, kardiyoloji, oftalmoloji, cerrahi ve genom alanlarına yönelik modülleri de devreye almayı planlıyor. Gesund tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin önde gelen uluslararası ilaç şirketlerinin de içinde olduğu mevcut ve potansiyel müşterilere yönelik faaliyetlerini genişletmesi için kullanılacak.

Dünyanın içinden geçtiği yapay zeka devriminin doğurduğu kaçınılmaz ihtiyaçların şirketin tezini ve zamanlamasını kusursuz kıldığını belirten Gesund.ai kurucu ortağı Dr. Enes Hoşgör, Türkiye Kalkınma Fonu’nun bu stratejik desteğiyle ivmelenen dünya çapındaki ticari ve teknolojik atılımlarını önümüzdeki aylarda yepyeni zirvelere taşıyacaklarını da aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.