Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2023, bu sene 25 Ekim'de, Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşecek. Türkiye girişimcilik ve teknoloji ekosisteminin buluşma noktası olan ve yılda bir kere gerçekleşen Webrazzi Summit'te, tercihini online katılımdan yana kullanan katılımcılarımız, aynı fiziksel olarak etkinlik alanında bulunan katılımcılarımız gibi etkinlikteki tüm içeriğe, online fuaye alanına ve networking seçeneklerine erişerek etkinliğin tadını çıkarabilecekler.
5 farklı salonda gerçekleşecek olan Webrazzi Summit 2023'te, mobilden oyuna, yapay zekadan bulut mutfağa, e-ticaretten dijitale herkesi ilgilendirecek konular, birbirinden değerli konuklar tarafından siz katılımcılarla paylaşılacak.
Webrazzi Summit 2023'e katılmak için buradan, erken kayıt indirimlerinden yararlanarak bilet alabileceğinizi hatırlatalım.
Gelin, konferansımızın ilk tur konuşmacılarına göz atalım.
Akan Abdula (Kurucu Ortak @FutureBright Research)
4 yıl reklam, pazarlama stratejileri, marka yönetimi ve pazar araştırma iş deneyimine sahip olan Akan Abdula, Bilkent Üniversitesi, İşletme bölümü mezunu. “George Soros” burslusu olarak Case Western Reserve University, Weatherhead School of Management’tan “MBA in Marketing” yüksek lisans derecesini aldı. Millward Brown araştırma direktörü olarak, Türkiye’nin en büyük reklam takip çalışmalarını başlattı ve yönetti. Grey İstanbul reklam ajansında Strateji ve Planlama direktörlüğü ve Grey Group Worldwide global strateji konseyi üyeliği yaptı. Globay konseyi yöneten 12 stratejistten biriydi. Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği yaptı. Kırmızı ve Effie jüriliği yaptı. Türkiye’nin en iyi ürün lansmanı ve en etkili sosyal sorumluluk kampanyaları için olmak üzere 2 kere altın Effie ödülüne layık görüldü. 2012’de Grey’den ayrılarak FutureBright ve Davranış Enstitüsü’nü kurdu. Bugün her iki şirket Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasındadır. Şirketleri 250’nın üzerinde markayı portfoyünde bulundurmaktadır. 2016 yılında ZMET Institute’u kurdu ve Olson Zaltman & Associates’in dokuzuncu küresel ortağı oldu. TED ve Intel TechTalks konuşmacısıdır. Ünlü Daily Telegraph stratejik yaklaşımlarını haber yaptı.
Alemşah Öztürk (Chief Happiness Officer / CEO @4129Grey)
4129Grey'in Chief Happiness Officer'ı olan Alemşah Özturk. 5 yıl içinde Türkiye'nin en çok ödül alan ve başarılı dijital reklam ajansı olan 4129!'u Şubat 2007'de kurdu. Ajans 2012 yılında WPP tarafından satın alınmış ve Mayıs 2015'te Gray İstanbul Reklam Ajansı ile birleşmiştir. Sonuç olarak 4129Grey, yeni nesil entegre bir iletişim ajansı olmuştur.
Alper Boyer (Performans Pazarlama Direktörü @Hepsiburada)
Alper Boyer, Mart 2022 yılından bu yana Hepsiburada'da Performans Pazarlama Direktörü olarak görev yapmaktadır. Hepsiburada'dan önce Boyner Grup bünyesinde Dijital Pazarlama Direktörü olarak çalışan Boyer, grup markaları olan morhipo.com ve Boyner.com.tr’nin tüm performans pazarlama süreçlerini yönetmiştir. Yaklaşık 19 yıllık iş deneyimi ve 11 yıllık sektör deneyimi olan Boyer, Modacruz ve Flo Ayakkabı’da da sırasıyla Büyüme Müdürü ve E-Ticaret Pazarlama Müdürü görevlerini üstlenmiştir. Boyer, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans derecesiyle mezunu olmuştur.
Ata Uzunhasan (Yönetici Direktörü @Galata Business Angels)
İtalyan Lisesi ve Koç Üniversitesi’nin İşletme ve Ekonomi (Çift anadal) bölümlerini bitirdikten sonra, iş hayatına 2005 yılında PWC’nin denetim biriminde başladı. 2007 yılında PWC Consulting’e Senior Consultant olarak transfer olan Uzunhasan, burada Türkiye’nin ilk suistimal ekibinde önemli başarılara ortak oldu. 2010 yılının başında TEB ve Fortis birleşmesini yönetecek ekibe dahil olduktan sonra, 2014 yılına kadar TEB’de Stratejik Planlama ve İş Geliştirme bölümünde bir çok değişim projesi yönetti. 2015 yılında TEB Bireysel Bankacılık Pazarlama biriminde segment yönetimi yapan Uzunhasan, yine 2015 yılında TEB’in en büyük sosyal girişimi olan TEB Band’i kurdu ve başarıyla yönetti. 2016 yılından itibaren de Galata Business Angels’ın genel sekreterliği görevini yürütmeye başladı.
Aydonat Atasever (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı @GIOEV.com)
Aydonat Atasever, 1973 yılında Ankara'da doğmuştur. 1990 yılında İzmir Atatürk Lisesi'nden, 1994 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun olmuştur. 1994 yılından 2005 yılına kadar kendi firması ile mimarlık sektöründe birçok önemli projede yer aldı. 2000 yılında kurulan ve Türkiye’nin en büyük ticaret platformlarından biri olan GittiGidiyor’un kurucularından biridir. 2011-2013 yılları arasında İpara Bilgi Teknolojileri’nin kurucu ortaklığını yapmıştır. Aydonat Atasever, Zaxe 3D Printing Technologies’in kurucu ortağı, Setrow'un yönetici ortağı ve GIOEV.com'un da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır.
Başak Zerman (Türkiye Ortadoğu ve Afrika Satış Direktörü @Adjust)
Bilkent Üniversite’sindeki lisans derecesinin ardından Galatasaray Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yönetimi bölümünde master derecesini tamamladı. Çalışma hayatına 2013 yılında o dönem gelenekselden dijitale evrilmekte olan Hürriyet Grubu Reklam departmanı bünyesinde başlayan Başak Zerman geçtiğimiz 10 yılda Sahibinden.com, Genart Medya, Yandex Türkiye, App Samurai gibi bir çok farklı şirketin dijital ve mobil reklam departmanlarının satış ekiplerinde rol aldı. InMobi, Shazam, Dailymotion, Yahoo (Gemini), Turkcell Lifebox, Hopi gibi global ve lokal şirketlerle mobil reklam alanlarının özel projeler ile geliştirilmesi ve hedef kitleye özgün hale getirilerek doğru şekilde pazarlanması konularında çalıştı. 2019 yılından beri Adjust’ın genel merkezinin ye aldığı Berlin’de yaşamakta, Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Satış Direktörü olarak görev yapmaktadır.
Cenk Bayrakdar (Managing Director @Revo Capital)
2006-2009 yılları arasında Turkcell Grubu'nda CIO olarak görev yaptı ve burada BT süreçlerinin ve kritik operasyonel platformların yeniden yapılandırılmasına liderlik etti. CIO görevinin ardından 2009-2013 yılları arasında Yeni İş Alanlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı ve Turkcell'in uzun vadeli büyümesi için kendisinin liderliğinde Mobil Ödeme, Dijital Cüzdan, Turkcell TV+, Turkcell markalı T serisi telefonlar (T10, T20) üretildi ve piyasaya sürüldü. Türkiye ve bölgedeki erken aşama teknoloji fırsatlarına yatırım yapan ve teknoloji fırsatlarına odaklanan Türkiye'nin ilk risk sermayesi fonlarından biri olan Revo Capital'i kurmak üzere 2013 yılında Turkcell'den ayrıldı. Birçok girişime danışmanlık ve mentorluk yapan Cenk Bayrakdar, çok sayıda teknoloji şirketi yönetim kurulunda yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Revo'nun Kurucu Yönetici Ortağı olarak, portföy yönetimi faaliyetlerine liderlik etmeye devam etmektedir. Onedio, Paraşüt, Foriba, Figopara, Logiwa, Getir, TransferGo, Midas, Param, Builder.ai, İkas, Massive Bio gibi birçok önde gelen girişime yatırım yapan ve 90 milyon euroluk ikinci fonu ile Türkiye’nin önde gelen girişim sermayesi fonlarından biri olan Revo Capital, son olarak 2023 eylül ayında 3. fonunu kurma hazırlıklarına başlamaktadır.
Didem Altınbaşak Tulgan (CEO @Rafinera Cloud Kitchen)
Saint Benoit Fransız Lisesi'nden sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. İşletme yüksek lisansını Johnson & Wales Üniversitesi’nde yaptı. Yurt dışında başladığı kariyerine Türkiye'de Abdi İbrahim İlaç'da ürün müdürü olarak devam etti. İlk hamileliğinin son safhasında Boston’a taşındı ve eğitimi sırasında faydalandığı kişiye özel beslenme planı sistemi tekrar hayatına girdi. Henüz Avrupa'da sayılı örneği olan bu iş modelini Türkiye’ye adapte etmeye karar verdi ve 2010 yılında Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ikinci paket diyet yemek ve beslenme planı servisi olan Rafinera’yı kurdu. Hızla büyüyen Rafinera halen pazar lideri olarak, bugüne kadar milyonlarca paketi kullanıcılarına ulaştırdı. Pandemi döneminde Rafinera'nın 15 yıllık, menü planlamadan rota yönetimine tüm iş akışlarını kapsayan, lezzet odaklı benzersiz merkezi dark kitchen birikiminin üzerinde yükselecek, bulut mutfakların yaşaması kaçınılmaz sorunlarına kesin çözümler üreten bir iş modeli geliştirmeye karar verdi. 18 ay süren bir Ar-Ge sürecinden sonra, yarattığı özgün sistem ve son derece başarılı fast food markaları ile, bir virtual zincir restoran operatörü olan Rafinera Cloud Kitchen, yani RCK'i kurdu. RCK tüm kararlarını veri tabanlı alma yeteneğine sahip, sektörüne teknolojik çözümler geliştiren, çok lokasyonlu, çok markalı bir foodtech. Soft açılışını Ocak 2022'de 1 lokasyon ve 3 marka ile yapan RCK, bugün bir ana bulut mutfak, 4 uydu bulut mutfak ve 45'in üzerinde fast food markasına sahip. Son 1 yılda 10 kat büyüyen, ağustos ayında tamamladığı ikinci yatırım turunun ilk dilimi ile de 450 milyon TL üzerinde bir değerlemeye ulaşan RCK’in yatırımcıları arasında Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, Emre Karaca, Damla Şener Akkaynak gibi iş dünyasının önemli isimleri yer alıyor. Bir Endeavor Türkiye girişimcisi olan Didem Altınbaşak Tulgan evli ve iki çocuk annesi.
Dilek Dayınlarlı (Yönetici Ortak @ScaleX)
Dilek, ScaleX Ventures'ın kurucusu ve Yönetici Ortağıdır. ScaleX'i kurmadan önce, erken aşama bir teknoloji risk sermayesi olan 212 Capital Partners'da yatırımcıydı. MENA'daki en büyük fintech şirketi olan iyzico, Insider, global pazarlama otomasyon yazılımı, hemenkiralik.com, insanların listeleyeceği çevrim içi pazar yeri gibi şirketlere yatırım yaptı. Dilek, 212'den önce Groupon'da Accenture'da Direktör, Yönetim Danışmanı ve Koç Grubu'nda Business Developer olarak çalıştı. Kariyerine, farklı proje yönetimi pozisyonlarında bulunduğu ve aynı zamanda start-up'ını oluşturduğu ABD'de başladı. Şu anda Dilek, ScaleX şirketleri ile yönetim kurulu düzeyinde yakın bir şekilde çalışmakta ve anlaşma bazında yatırım yapmaktadır. Dilek, Türkiye'den seçilen ve bursuyla öne çıkan ilk Kauffman bursiyerlerinden biridir. Aynı zamanda Arya Kadın Yatırım Platformu kurucu üyesi ve lideridir. İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi), ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), KWORKS, Endeavor ve Stanford Üniversitesi'nde davetli mentor ve konuşmacı olarak görev yaptı. Dilek B.S. Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Makine Mühendisliği ve Johnson & Wales Üniversitesi'nden MBA derecesi. Dilek, Teknoloji Sektörüne katkıları ve etkisiyle 2017 yılında Türkiye'nin en başarılı Kadın Liderlerinden biri seçildi.
Enis Hulli /General Partner @500 İstanbul)
Enis Hulli, 500 Startups İstanbul'un Genel Ortağıdır. Bir mühendis olarak eğitilmiş, girişim dünyasının teknolojik yönünü sıkı bir şekilde kavramış ve bölgesel girişim sahnesinde küresel potansiyeli görme hırsı ve bilgisine sahiptir. Bu nedenle, inşaat mühendisi yoluna girmek yerine, ilk aşama yatırımlarına odaklanan bir yatırımcı ağı olan ilk tohum kurdu. Türk girişim ekosistemini geliştirmeyi ve büyütmeyi, daha geniş bölge ve diasporadaki yetenekli girişimcilere Silikon Vadisi ile entegre olacak patlayıcı işletmeler kurmalarında yardımcı olmayı hedefliyor. Amacı, EMEA'daki inovasyonun geleceğini yeniden şekillendirmek için 500 Startups Istanbul'u bölgedeki lider aktör olarak konumlandırmaktır. 500 İstanbul, 60'tan fazla ülkede 2.200'den fazla yatırımı ve 25'ten fazla ülkede girişim ortağı olan, önde gelen bir küresel girişim sermayesi başlangıç fonu ve girişim hızlandırıcısı olan San Francisco merkezli 500 Startups ağı içinde erken aşama bir VC fonu.
Gülsüm Çıracı (Kurucu Ortak @Startupfon)
Gülsüm Çıracı’nın girişimcilik üzerine oldukça geniş bir tecrübesi bulunmaktadır. Dünya Bankası iş birliği ile Türkiye’de ilk girişimcilik projelerini başlatmıştır. Bugüne kadar 9 farklı şehirde girişimciliğin işsizliğe etkisi ve girişimcilik iklimini konu alan kitapları bulunmaktadır. Türkiye genelinde Kadın Girişimcilik, Genç Girişimcilik ve Yetişkin girişimciliği üzerine birçok proje geliştirmiş ve yönetimini üstlenmiştir. Bugüne kadar bu projelerde 8.000 girişimciye eğitim/danışmanlık ve mentorluk vermiştir. İstanbul Startup Angels kurucusu olarak toplam 26 girişimin yatırımına liderlik etmiş olup 2021 yılında kurduğu Startupfon VC ile 15 girişime yatırım yapmış olup girişimlere farklı aşamalarda yatırım yapacak yeni fonların kuruluşuna devam etmektedir.
Halil Beşkardeşler (Kurucu Ortak @Plant Factory)
Ekonomi ve finans eğitimi sonrasında ticaret hayatına kurmuş olduğu ithalat firması ile başlamıştır. Daha sonra taahhüt hizmetleri veren bir firmanın kurucu ortağı olarak ticaret hayatına devam etmiştir. Bu iki firma halen aktif bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir. Diğer şirketlerdeki ortakları ile birlikte Plant Factory firmasını 2015 yılında kurarak tarım teknolojileri konusunda ar-ge faaliyetlerine başlamıştır. Günümüzde sektörün öncü kapalı alan dikey tarım teknolojileri firması konumunda olan Plant Factory’nin kurucu ortağı olarak ar-ge ve üretim faaliyetlerine devam etmektedir. Eski bir milli sporcu olan Halil Beşkardeşler, sutopu branşında Galatasaray ve Milli takım formasını 20 yılın üzerinde giymiş ve uzun yıllar kaptanlıklarınıda yapmıştır.
İhsan Elgin (Yönetim Kurulu Üyesi @Finberg)
Aralarında Türkiye’nin ilk fintech fonu olan Finberg’in kuran ve farklı fonların yönetimini üstlenen İhsan Elgin aynı zamanda büyük kurumların girişimcilik dönüşümünü yöneten Core Strateji’nin de kurucusudur. İş hayatına 2000 yılında Aygaz’da başlayan İhsan Elgin, yöneticilik görevinin ve Koç Üniversitesi Executive MBA programının ardından 2007 yılında Climateminder şirketinin kurucu ortağı Amerika’da girişimcilik dünyasına giriş yaptı. 2012 yılında exit yaparak tekrar Türkiye’ye dönen Elgin, girişimcilik dünyasında edindiği deneyimleri kurumsal hayatla harmanlayarak Özyeğin Üniversitesi bünyesinde Türkiye’nin ilk teknoloji hızlandırma programı olan Girişim Fabrikası’nı kurdu. Yaklaşık 15 yıldır Türkiye'nin önde gelen şirketlerine ve startup'lara danışmanlık hizmeti veren Elgin, 2018 yılında Fibabanka bünyesinde Finberg'i hayata geçirmiş ve elde edilen yüksek performansın ardından farklı fonların kurulumunu ve yönetimini üstlenmiştir. Toplam değeri 150 milyon dolara ulaşan fon yönetimi yapmaktadır. Steve Blank ve Alex Ostarwalder gibi girişimcilik dünyasının önde isimleriyle birebir çalışan ve onların programlarından mezun olan Elgin, Yalın Yeni Girişim (Lean Startup) kitabının genel yayın yönetmenliğini yapmış, Girişimciliğin Altın Kuralları ve Türk Ceylanları kitaplarına da katkıda bulunmuştur.
İmran Gürakan (CEO & Kurucu Ortak @Ankara TEKMER)
İmran Gürakan 30 Ağustos 1988 tarihinde Ankara’da doğmuştur. İlkokul ve lise yıllarını Ankara’da geçiren İmran Gürakan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde İstatistik bölümünden mezun olmuştur, ardından Hacettepe Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır. Güney Kore ve Amerika başta olmak üzere birçok farklı ülkede uluslararası teknoloji girişimciliği ve teknoloji merkezi yönetimi üzerine eğitimler almış, bu alanlarda 1’i ödüllü olmak üzere 3 farklı uluslararası makale yayınlamıştır. Girişimcilik ekosisteminde başarılı projelere imza atan İmran Gürakan, iş hayatına 2013 yılında BNB Project Management şirketinde başlamış; 2015-2021 yılları arasında Bilkent CYBERPARK’ta Girişimcilik, İş Birliği ve Teknoloji Transferi Birimi’nde Uzman, Lider ve ardından Müdür olarak görev almıştır. Çeşitli startupların globalleşme ve yatırım alma süreçlerinde advisor görevi üstlenen Gürakan, 2021 yılı sonunda Türkiye’nin ilk özel TEKEMR’i Ankara TEKMER ve LEAP Investment Kurucu Ortağı ve CEO’su olmuştur. LEAP Investment bugüne kadar 1 Milyon Doların üstünde 7 girişime yatırım yatırım yapmış bir Mikro VC’dir. Ankara TEKMER ise 5.000m2 bir alanda 40’ın üstünde girişime ev sahipliği yapan bir kuluçka merkezidir.
Merve Tezel (CEO @PayTR)
Merve Tezel, lise eğitimini Robert Kolej’de tamamladıktan sonra Ithaca College İşletme Bölümü’nden lisans derecesi ve Lehigh University’den MBA yüksek lisans derecesi aldı. 1998 yılında Yapı Kredi Bankası’nda kariyerine başlayan Tezel, çeşitli kartlı ödeme sistemleri görevlerinde ürün yönetimi, iş geliştirme ve portföy yönetimi gibi görevlerde bulundu. Daha sonra Garanti Ödeme Sistemleri Pazarlama departmanına geçerek 2008 yılına kadar Müşteri Yönetimi Birim Müdürü olarak görev yaptı. 2008 yılında Visa Europe Danışmanlık ekibine katılan Tezel, Türkiye'nin de dahil olduğu Güneydoğu Avrupa Bölgesi'nin Danışmanlık Birimi Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2012 yılında Visa Türkiye Genel Müdürü olarak atanan Tezel, 10 yıl boyunca bu görevi yürüttü. 2023 Mart ayından beri ise PayTR CEO'su olarak görev yapmaktadır.
Murat Bitirici (CDO @Odeabank)
Murat Bitirici, ağırlıklı olarak Bankacılık, Sigorta ve Yatırım bankacılığı sektörlerinde olmak üzere Finansal Hizmetler alanında 14 yılı aşkın deneyime sahip, dijital bankacılık, inovasyon yönetimi, strateji formülasyonu, iş modeli tasarımı, işletim modeli tasarımı, dönüşüm programı tasarımı ve yürütülmesi konularında uzmanlaşmış Dijital Bankacılık Direktörüdür. Murat, yaklaşık 10 yıl boyunca Accenture Yönetim Danışmanlığı'nda dijital alanda çeşitli projeler yürütmüştür. Kariyerine 2017 yılından itibaren Akbank'ta inovasyon yönetimi alanında devam etme kararı aldı. İnovasyon Merkezi'ni kurdu ve Akbank'ta ilk etkili projeleri hayata geçirdi. Başarılı projelerin tamamlanmasının ardından Murat, National Bank of Kuwait'e Dijital İş ve Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı olarak katıldı. Ana sorumluluğu, rekabet avantajı elde etmek ve iş sonuçlarını gerçekleştirmek için pazar yaratan, yenilikçi fikirleri hayata geçirmek için dijital strateji ve uygulama formüle etmektir. Murat, 2021 yılından bu yana Odeabank'ta Dijital Bankacılık Direktörü olarak görev yapmakta ve bankanın dijital gündemine ve dönüşüm programına liderlik etmektedir.
Mustafa Kopuk (Managing Partner @DOMiNO Ventures)
Mustafa Kopuk, Metaverse, Gaming ve Yapay Zeka alanlarında çığır açan fikirlere sahip girişimcilere tohum ve erken aşama finansman sağlamaya odaklanan DOMiNO Ventures'da Yönetici Ortak olarak görev yapmaktadır. Mevcut endüstrileri teknolojinin gücüyle dönüştüren Türk ve Doğu Avrupalı girişimlere küresel sahnede yardımcı olmaktadır. Girişimcilikle ilgili birçok STK ve yatırım ağında farklı roller üstlenmektedir. İşletme alanında yüksek lisans ve Bilgisayar Mühendisliği alanında lisans derecesine sahiptir.
Numan Numan (Managing Director @212)
Halen 212’nin Genel Müdürlüğünü yapmakta olan Numan Numanbayraktaroğlu, global teknoloji hizmetleri ve uluslararası yönetim alanında uzun bir geçmişe sahiptir. Numanbayraktaroglu kariyerinin son 20 yılını teknoloji girişim şirketlerini analiz etmek, ihtiyaçlarını belirlemek ve her işletme için spesifik çözümler sağlamak için harcadı. 12 yılı aşkın bir sure Tokyo ve New York’ta Goldman Sachs’ın liderlik ekibinin teknoloji sorumlusu olarak başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Yeni teknolojilere odaklanarak rekabet avantajı getirecek ve işletme sorunlarını değerlendiren global mühendislik ekiplerini yönetti. Firmanın private equity (Özel Sermaye), venture capital (girişim sermayesi) bölümleriyle yakından çalıştı. Aynı zamanda firmanın mobil stratejisinin belirlenmesi ve kolaylıkla uygulanabilmesi için global mobil teknoloji ekibini kurup, yönetimini üstlenmiştir. Teknoloji bölümü başkan yardımcısı olarak, yeni ürünlerin belirlenmesi, M&A entegrasyonlarını kolaylaştırmak, verimliliği en üst düzeye getirmek için 40’dan fazla global proje tasarlamış ve uygulamıştır. Goldman Sachs’tan önce, CS First Boston, Dun & Bradstreet ve GTE için teknoloji çözümleri sunmuş ve destek sistemleri geliştirmiştir. Bir girişimci olarak değişik yatırımları bulunan Numanbayraktaroğlu, çeşitli şirketlerin yönetim ve danışma kurullarında bulunmaktadır. Numanbayraktaroglu Ege Üniversitesi Bilgisayar mühendisliğinden mezun olmuştur. Halen İstanbul’da yaşamakta olup, girişim ecosystem’inin geliştirilmesi için çalışan öncülerdendir.
Pavel Bulowski (CPO & Kurucu Ortak @Meiro)
Meiro'nun Kurucu Ortağı ve CPO'sudur. Müşteri Veri Platformu (CDP) ile işletmelere dijital dönüşüm ve artan müşteri veri yönetimi karmaşıklığı konusunda rehberlik etmek için kurulan Meiro, iş kullanıcılarının IT departmanlarının yardımına ihtiyaç duymadan verilere erişmelerini ve harekete geçmelerini sağlar. Meiro'yu kurmadan önce Pavel, Avrupa kökenli pazarlama analitiği alanında lider bir çözüm olan Socialbakers'ın Asya'ya açılmasına öncülük etti. Pavel, Meiro'yu kurmadan önce Singapur'da başarılı ve kârlı bir butik veri analitiği firması kurmuştur. Aynı zamanda, dünyanın dört bir yanındaki kadınlara giderek artan veri odaklı bir dünyaya aktif katkıda bulunmaları için ilham veren kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan She Loves Data'nın Kurucu Ortağı ve aktif katılımcısıdır. She Loves Data, teknoloji dışı bireyler ve kariyerinin ortasındaki değişimciler de dahil olmak üzere hayatın her kesiminden ve geçmişten 14.000'den fazla kadına eğitim vermiştir. Genişleyen küresel varlıkları, 160'tan fazla gönüllü tarafından desteklenen 4 kıtada 17 ülkedeki bölümleri içermektedir.
Rina Onur Şirinoğlu (Co-Founder & CEO @Spyke Games)
Rina Onur Şirinoğlu, Sypke Games'in kurucu ortağı ve CEO'sudur. Şirinoğlu ayrıca, Türkiye'deki erken dönem teknoloji şirketlerine odaklanan bir VC fonu olan 500 İstanbul'un kurucu ortağıdır. Önde gelen küresel mobil teknoloji şirketi Peak'i Ekim 2010'da kurdu ve VC finansmanında 35 milyon doların üzerinde para topladı. Haziran 2020'de Zynga, MENAT'taki en büyük ikinci çıkış olan Peak'i 1.8 milyar dolara satın aldı. Kendisi aynı zamanda, Expedia'nın tamamına sahip olduğu Homeaway'e çıkışın bir sonucu olarak şu anda Expedia (NASDAQ: EXPE) çatısı altında faaliyet gösteren, Türkiye'nin önde gelen tatil kiralama pazarı Hemenkiralik'in kurucu ortağıdır. Rina, Morgan Stanley'de yatırım bankacısı ve Turkven Private Equity'de yatırım uzmanı olarak çalıştı. B.A. sahibidir. Ekonomi alanında Harvard Üniversitesi'nden ve World Economic Forum: Global Shapers Istanbul Hub'ın kurucu üyesi ve Young Presidents 'Organization üyesidir.
Şelale Zaim Gorton (Yatırım Komitesi Başkanı @Vinci Venture Capital)
Şelale Zaim Gorton İnci Holding ve Maxion İnci’de Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Bu görevine ek olarak, İnci Holding’in yatırımcısı olduğu Vinci Girişim Sermayesi’nin Yatırım Komitesi Başkanı ve ailelere yatırımlar ve varlıklar konusunda destek hizmetleri sunan İnci Aile Ofisi’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Garanti Yatırım Özel Sermaye bölümünde çalıştığı sürede 100 ve 400 milyon dolarlık iki fonun kurulum aşamasında görev almıştır. Daha öncesinde dünyanın en büyük jant üreticisi Hayes Lemmerz ve ABD bazlı özel sermaye fonu Towerview Capital ile finans alanında çalışmıştır. University of Michigan Hastaneleri, Acıbadem Sağlık Grubu ve Johnson & Johson’un bir kolu olan Mentor Corporation’da olmak üzere sağlık sektörü ve işletme deneyimine de sahiptir. 1982 doğumlu olan Şelale Zaim Gorton, İstanbul Amerikan Robert Lisesi mezunudur. University of Michigan Endüstri ve İşletme Mühendisliği bölümünü 2003 yılında tamamlamış, 2009 yılında UCLA Anderson School of Management’da Finans ve Strateji odaklı MBA yapmış, 2014 yılında ise Wharton Executive Education’da Özel Varlık Yönetimi programını tamamlamıştır. Aralık 2010’da Certified Financial Accountant (CFA) 1. seviye olmaya hak kazanmıştır; ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu İleri Düzey Lisansı ve 6 Sigma Siyah Kuşak sahibidir. Şelale Zaim Gorton, 2011 yılından beri İnci Aile Konseyi üyesidir ve 2013-2015 yılları arasında Aile Meclisi Başkanı olarak görev yapmıştır.
Sergiu Gruita (Regional Industry Director CEE @Teads)
Sergiu Gruita, pazarlama ve medyayı birleştiren 15 yılı aşkın bir süreye sahiptir. Pazarlama yolculuğuna başladığı P&G'de kurduğu profesyonel bir temelden, yerel ve Avrupa'daki rollerinde Medya ve Dijital alanındaki uzmanlığını geliştirerek ABD'deki küresel teknoloji girişimlerinin ticari operasyonlarını yönetmeye kadar uzanmıştır. Şimdi Teads'de Regional Industry Director olan Sergiu, bölgesel güç merkezleriyle stratejik ortaklıklar kuruyor. Çok yönlü uzmanlığı, geleneksel ve dijital alanlar arasında köprü kurarak modern Dijital pazarlama ve medya üzerine konuşmaları zenginleştiriyor.
Sinem Cantürk (Şirket Ortağı @KPMG)
Sinem, kariyerine 1996 yılında Yapı Kredi Bankası’nda başlamıştır ve 10 yıl boyunca uygulama geliştirme takım lideri, uygulama mimarı, proje yöneticisi gibi çeşitli rollerde görev almıştır. KPMG Türkiye’ye 2006 yılında katılmıştır. Bu tarihten itibaren, COBIT, ISO, SOX, ITIL, CMMI gibi küresel standartlara ve BDDK, SPK, KGK, BTK gibi yerel düzenleyicilere dayanan Bilgi Teknolojileri Denetimi projelerine liderlik etmektedir. Ek olarak özellikle finans sektöründe, banka, finansman şirketleri ve/veya elektronik para şirketlerinin kuruluşları, mevcut durum analizleri, yol haritası belirlenmesi, COBIT ve ISO standartlarının kurumda uygulamaya alınması, iş ve BT sürekliliği analizleri, iç kontrol ortamının değerlendirilmesi gibi danışmanlık projelerinde rol almaktadır. Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Bölüm Başkanı olarak, KPMG’ yi son 10 yıldır düzenleyici birimlerde (BDDK, SPK, KGK, BTK) temsil etmektedir. Özellikle Finans Sektörü ve Bilgi Teknolojileri alanında çok deneyimli bir uzmandır. (Araştırmalar: Türkiye’de Destek Hizmetleri ve ISAE3402, BT Olgunluk Standartları, Analizler: Türkiye’de Elektronik Para Şirketleri) Sinem, Digital Finance Working Group (DFWG) danışma kurulu üyesidir. Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği (FINTR) derneği kurucu üyesi ve başkan yardımcısıdır. Ve KPMG Fintech Sektör Liderliğini yapmaktadır.
Tali Şalhon (Co-founder & CEO @Paket Mutfak)
Tali Şalhon, Koç Lisesi’ni bitirdikten sonra Georgetown Üniversitesi’nde uluslararası ticaret okudu. Öğrencilik yıllarında konum bazlı mesajlaşma yazılımlarına ve finansal teknoloji uygulamalarına ilgi duydu. Türkiye’nin ilk para transferi yazılımlarından biri olan Geld’i geliştirip (Tosla) Ak Öde’ye (Akbank) lisanslayan kurucu ekibin arasında yer aldı. Tali, sonrasında Kenya’ya taşındı ve Nairobi’de sıvı deterjan ve sabun üreticisi Hanse İmpex’in yönetimini devraldı. Yönetimde bulunduğu sürede uyguladığı pivot stratejisi sayesinde şirketi 4 farklı ülkeye ürün satan ve karlı şekilde büyüyen bir noktaya getirdi. 2019 yılında Paket Mutfak’ı hayata geçirmek için Türkiye’ye döndü. Ekibi ile pandemi döneminde artan paket servis talebini karşılayacak operasyonel ve teknolojik altyapıyı geliştirdi. Paket Mutfak kurulduğu günden beri 5 milyon dolar üzerinde yatırım aldı ve Türkiye’nin en büyük ve donanımlı bulut mutfak ağlarından birine sahip.
Ussal Şahbaz (Yönetici Ortak @Ussal Danışmanlık)
Ussal Şahbaz kamu ilişkileri ve inovasyon üzerine çalışan yapan Ussal Danışmanlık şirketinin kurucusudur. Ussal Şahbaz 2018’e kadar Türkiye İnovasyon Direktörü olduğu GE (General Electric) şirketinin dünyada kurduğu sekiz inovasyon merkezinden birini İstanbul’da hayata geçirmiştir. Daha önce, 2015’te Türkiye’nin G20 dönem başkanlığı sırasında Business 20 ve Think 20 gruplarını yönetmiştir. 2011-2014 yılları arasında TEPAV – Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda inovasyon politikaları programını kurmuştur. Ussal Şahbaz kariyerinin ilk yıllarında Rekabet Kurumu uzmanı olarak çalışmış, ayrıca Vaşington’da Dünya Bankası‘na danışmanlık yapmıştır. Ekonomi (eski Dünya) gazetesinde köşe yazarı olan Ussal Şahbaz, ayrıca haftalık olarak teknoloji, siyaset ve toplum üçgenindeki gelişmeleri ele aldığı Global İşler+ e-posta bülteni yayınlamaktadır. Ussal’ın Harvard Üniversitesi’nden uluslararası kalkınma alanında yüksek lisans, Bilkent Üniversitesi ve ODTÜ’den iktisat alanında yüksek lisans ve lisans dereceleri bulunmaktadır.
SPONSORLAR
Elmas Sponsor
Platin Sponsorlar
Altın Sponsorlar
Gümüş Sponsorlar
Medya Sponsoru
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap