Craftgate, Hepsiburada ve D4 Ventures’tan 1 milyon dolar yatırım aldı

Craftgate'in 1 milyon dolarlık yatırımı, ülkemizdeki e-ticaret pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan Hepsiburada ve D4 Ventures’tan geldi.
Craftgate, Hepsiburada ve D4 Ventures’tan 1 milyon dolar yatırım aldı

Bulut tabanlı ödeme geçidi Craftgate'in APY Ventures liderliğinde 2 milyon dolar tohum yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Craftgate, aradan geçen yaklaşık 1 yılın ardından yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Craftgate tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1 milyon dolar yatırım aldı.

Craftgate'in 1 milyon dolarlık yatırımı, ülkemizdeki e-ticaret pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan Hepsiburada ve D4 Ventures’tan geldi. Alınan 1 milyon dolarlık yatırım, pazarlama faaliyetlerine ve büyümeye yönelik olarak kullanılacak. Hepsiburada’nın Craftgate'e yatırım yapmasının temel nedeni ise e-ticaret iş ortaklarının büyümesini hızlandırmak. 

2021 yılında Hakan Erdoğan, Lemi Orhan Ergin, Sabri Onur Tüzün ve Murathan Özcan tarafından kurulan Craftgate, işletmelerin Sanal POS’larını, anlaşmalı ödeme/e-para kuruluşlarını ve alternatif ödeme yöntemlerini tek merkezden kolayca yönetmelerini sağlayan ve işletmelere finansal özgürlük kazandıran bir girişim olarak ön plana çıkıyor.

Craftgate'in sunduğu özellikler arasında ise merkezi entegrasyon, kart saklama, tek tıkla ödeme, pazar yeri çözümü, kapalı devre cüzdan, ödeme formu, ortak ödeme sayfası, link ve QR kod ile ödeme, akıllı ve dinamik ödeme yönlendirme ve proaktif izleme yer alıyor.

Aldıkları yatırımı, ekibi genişletme, pazarlama ve satış faaliyetlerine odaklanarak kullanacaklarını belirten Craftgate kurucu ortağı ve CEO’su Hakan Erdoğan, Hepsiburada ve D4 Ventures gibi ödeme sistemleri deneyimlerine ve ürünlerine inanan yatırımcıların onlara kattığı güç ile her geçen gün hızla büyüdüklerini ve global olma hedefiyle ilerlediklerini sözlerine ekledi.

Craftgate'in sunduğu hizmetler ve hedeflediği pazardaki potansiyelle e-ticaret ve ödeme çözümleri pazarlarındaki büyüme stratejilerini hızlandırmalarına fayda sağlayacak stratejik iş ortaklıklarından biri olduğunu belirten Hepsiburada finansal hizmetler CEO’su Erkin Aydın, Craftgate'in sunduğu ödeme orkestrasyonunun pazara erişimlerini kolaylaştırdığını ve böylece ticaretin dijitalleşmesine liderlik etme ve Türkiye’nin lider fintech oyuncusu olma viyonlarını pekiştirdiğini de dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.