Sağlık girişimi Genesis Therapeutics, 200 milyon dolar yatırım aldı

Genesis Therapeutics, Evan Feinberg ve Ben Sklaroff tarafından 2019 yılında faaliyete geçirildi. Şirket, şiddetli hastalıklara sahip hastalar için ilaçlar geliştirmeyi hedefliyor.
Sağlık girişimi Genesis Therapeutics, 200 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Genesis Therapeutics, 200 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, a16z Bio + Health ve adı açıklanmayan bir melek yatırımcının ortak liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Fidelity Management & Research Company, BlackRock, NVentures, T. Rowe Price Associates, Rock Springs Capital, Radical Ventures ve Menlo Ventures katıldı. Yeni gelen yatırımın şirketin Ar-Ge faaliyetlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı.

Şirket, 2020'nin Aralık ayında 52 milyon dolar yatırım almıştı. Bu tur da Rock Springs Capital tarafından yönetilmişti. Şirketin toplam yatırım miktarı 280 milyon dolara yükseldi. 

Genesis Therapeutics, Evan Feinberg ve Ben Sklaroff tarafından 2019 yılında faaliyete geçirildi. Şirket, şiddetli hastalıklara sahip hastalar için ilaçlar geliştirmeyi hedefliyor. İlaç üretilemeyen bazı hastalıklar için ilaç keşfi sürecini yeniden şekillendiriyor. Çünkü bu hastalıklar için etkili tedaviler bulmak geleneksel yöntemlerle zor. İlaç alternatifleri üretmek için yapay zeka teknolojilerini kullanıyor.

Bunun için Genesis Exploration of Molecular Space (GEMS) adında bir platform geliştirdi. GEMS, üretken yapay zeka sayesinde yeni moleküller üretmeye odaklanıyor. Şirket, özgün ve etkili bir yapay zeka tabanlı ilaç keşfi yöntemi sunuyor. Genesis Therapeutics, Genentech ve Eli Lilly gibi büyük oyuncularla iş birlikleri yapıyor. 

Etkili ilaç keşfi, sağlık endüstrisinde büyük bir değer taşıyor. Yeni bir ilaç keşfetmek, uzun, pahalı ve kompleks bir süreç. Binlerce bileşik için yapılan testleri daha verimli hale getirmek için yapay zeka teknolojilerinden yararlanılıyor. Geçen Mayıs ayında Google, ilaç keşfi için "Target and Lead Identification Suite" ile genom veri depolama, analiz ve paylaşımı için "Multiomics Suit" adlı araçları piyasaya sürdü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.