Tesla kullanıcıları, aracın bazı özelliklerini Siri'yi kullanarak kontrol edebilecek

iPhone sahibi olan Tesla kullanıcıları, bundan böyle Siri'yi kullanarak Apple Kestirmeler otomasyonlarını devreye alabilecek.
Tesla kullanıcıları, aracın bazı özelliklerini Siri'yi kullanarak kontrol edebilecek

Tesla, yeni mobil uygulama güncellemesi kapsamında Apple Kestirmeler (Shortcuts)entegrasyonunu sunmaya başladı. iPhone sahibi olan Tesla kullanıcıları, bundan sonra herhangi bir 3. taraf uygulamaya ihtiyaç duymadan Siri'yi kullanarak Apple Kestirmeler otomasyonlarını devreye alabilecek.

Tesla'nın uygulamasının yeni sürümü 4.24.0 yayına alınırken, açıklamalarda "Apple Kestirmeler uygulamasından araç kontrollerinize ve klimanıza erişin." ifadesine de yer verildi. 

Siri üzerinden Kestirmeleri kullanmak için Siri'ye seslenerek otomasyonun ismini söylemeniz yeterli. Ancak bu yeni yöntem, mevcut Siri entegrasyonuna kıyasla daha hantal bir şekilde çalışıyor. Zira Kestirmeler otomasyonlarını tetiklemek için onlara verdiğiniz isimleri ezberlemeniz gerekiyor. Aynı şekilde bu kestirme isimlerini kelimesi kelimesine tekrarlamanız da şart.  

Bu yeni entegrasyon ile Dog Mode ya da Bioweapon Defense Mode gibi farklı modları çalıştırmanız mümkün. Sağlanan özellikler kapsamında araç camlarının tamamını kapatabilir, medya seslerini ayarlayabilir, bagajınızı açabilir ya da bir şarj limini belirleyebilirsiniz. Kestirmeler uygulaması üzerinden otomasyonlarınızı belirledikten sonra tüm bunları sesli komutlar ile gerçekleştirebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.