Foodtech alanında faaliyet gösteren Enough, 40 milyon euro yatırım aldı

Enough, 2015 yılında Jim Laird tarafından 3F BIO adıyla kuruldu. Şirket, Abunda adını verdikleri mantar kaynaklı bitkisel protein üretiyor.
Foodtech alanında faaliyet gösteren Enough, 40 milyon euro yatırım aldı

Foodtech alanında faaliyet gösteren Enough, 40 milyon euro yatırım aldı. İskoçya merkezli şirketin yatırım turu World Fund ve CPT Capital tarafından yönetildi. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında AXA IM Alts, HAL Investments, Onassis Group, Tailored Solutions ve Scottish Enterprise vardı. Şirket, yeni yatırımı Hollanda'da bulunan üretim tesisinin kapasitesini artırmak için kullanmayı hedefliyor. Enough'ın şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı 94 milyon euroya yükseldi.

Enough, 2015 yılında Jim Laird tarafından 3F BIO adıyla kuruldu. Şirket, Abunda adını verdikleri mantar kaynaklı bitkisel protein üretiyor. Mikoprotein olarak bilinen protein, mantarlardan elde edilen tek hücreli protein türü. Protein türü, fusarium gramineurum küfünün kullanımıyla fermantasyon sonucu elde edilen ve et yerine geçen gıda olarak biliniyor.

Mantarlar önce şekerlerle besleniyor ve sonra fermantasyon işlemine tabi tutuluyor. Temelde şarap ve bira üretimi gibi benzer bir süreçte fermante ediliyor. Yüksek protein ve lif içeriğine sahip ürünün dokusu ete benziyor. Bu üretim sürecinde sığır eti üretimine göre yüzde 93 daha az su, yüzde 97 daha az yem ve yüzde 97 daha az karbon emisyonu kullanıyor. Şirket, 60 çalışanı ile Glasgow, Londra ve Sas van Gent'te faaliyet gösteriyor.

Açlık, en temel ve çözülemeyen sorunlarından biri. Bir taraftan hızla artan dünya nüfusu kaynaklarını tüketirken hala 270 milyon kişi açlık çekiyor. Nüfus oranının dramatik artışın ve beklentinin yanı sıra sanayinin hızlı gelişiminin etkileri nedeniyle kentlere doğru kayan göç tarım ve hayvancılığın seyrini etkiledi. Bu yüzden insanların ortak sorununa çözüm bulmak için yola foodtech (gıda teknolojileri) pazarı hiç olmadığı kadar ilgi çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.