Yapay zeka destekli e-posta pazarlama platformu Mailscribe, tasarım ve kodlama becerisine gerek olmadan, önceden kodlanmış e-posta tasarım bileşenleri ile görsel açıdan güzel görünen, performans odaklı ve etkili e-posta kampanyaları oluşturmalarını sağlıyor.
Ürün, içerisinde bulundurduğu yapay zeka özellikleri sayesinde hızlıca email içerikleri oluşturmanıza destek oluyor. Oluşturacağını bültende kullanacağınız görselleri yapay zeka desteğiyle oluşturabiliyorsunuz. Aynı şekilde yapay zeka asistanını aktive ederek e-posta kampanyası metinlerini komutlar üzerinden oluşturulmasını sağlayabiliyorsunuz. Platformun yapay zeka sohbet botundan destek alabileceğiniz bir sekmesi de mevcut.
Mustafa Aydemir ve Çağla Çağlar tarafından Mailscribe'ın fikir olarak ortaya atılması ilk olarak 22 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşti. Ürünün yayınlandığı ve insanların kullanmaya başladığı tarih ise 6 Nisan 2023 oldu.
Mailscribe ekibinin amacı, kullanıcıların e-posta kampanyaları oluştururken yaşadığı zaman kaybını azaltırken, e-posta pazarlama alanında yapılan yanlışları en aza indirmek. E-postaların verimliliğini artırmayı hedefleyen girişim, e-posta kampanlarından daha fazla dönüş ya da satış elde etmeyi amaçlıyor.
Aynı şekilde tasarım veya kodlama yeteneğine sahip olmayan insanların, profesyonel e-posta pazarlaması yapabilmelerini sağlamak da girişimin hedefleri arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra Mailscribe'ın kullanıcıların bültenleri (newsletter) rahatlıkla okuyabileceği 'Inbox' ve yeni bültenleri keşfetmelerine olanak sağlayan 'Discover' ürünleri de bulunmakta.
Mailscribe ekibi, 2 yazılımcı ve 1 tasarımcı olmak üzere toplam 3 kişiden oluşuyor. Ekip, şu an kullanımda olan 3 Mailscribe ürününü 1 yıl içerisinde geliştirdi. Ekip geliştirme süreçleri hakkında şu ifadeleri kullanıyor:
Bütün Mailscribe ürünlerini kendimiz geliştiriyoruz. Herhangi bir hazır yazılım kullanmıyoruz. Bu bize kullanıcıların ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin bir şekilde yanıt vermemizi sağlıyor. Ayrıca bütün Mailscribe ürünlerinin birbirini tamamlamasını ve ileride email sektöründe bir ekosistem yaratması için uğraşıyoruz.
Mailscribe'ın öne çıkan verileri
Mailscribe toplamda 3 bin üyeye ve toplamda 4 bin 440 bülten veritabanına sahip. Girişim, Mailscribe dışından oluşturulmuş bültenlerin de arşivini kaydediyor.
Girişimin rakipleri arasında Mailchimp, Substack, Beehiiv, Mailerlite, Brevo ve Sendgrid yer alıyor. Öte yandan Mailscribe yapay zeka özellikleri ve önceden tasarlanıp kodlanmış hazır e-posta bileşenleri sayesinde hızlı email oluşturma süreci ile rakiplerinden farklılaşıyor. Buna ek olarak e-posta kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak yan ürünler sunulması da girişimi diğerlerinden ayrıştırıyor.
Mailscribe şu an abonelik modeli ile çalışan bir SaaS projesi olarak konumlanmakta. Ürünün fiyatları ise aylık 9 dolardan başlıyor. Kullanıcı kendi ihtiyacına göre abone olacağı planı ve plan içeriğini kendisi oluşturabiliyor.
Mailscribe'ın gelecek planları
Mailscribe sunduğu hizmetleri daha da geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmayı planlıyor. Bunun yanında girişim e-posta pazarlama araçları arasında en fazla dönüş (ROI) değerine sahip olmayı hedefliyor.
Saatler süren e-posta oluşturma sürecini dakikalara indirmenin yanında teknik bilgiye sahip olmayan kişilerin bile e-posta pazarlama sektöründe başarı yakalamasını sağlamak da şirketin hedefleri arasında yer almakta. Ekip, gelecek planları hakkında şunları söylüyor:
Mailscribe ile email ve email pazarlama alanında bir ekosistem yaratmak istiyoruz. 2023’te şuanki ürünlerimiz dışında, geliştiricilere ve reklam verenlere odaklanan bazı ürünlerimizi duyurmayı planlıyoruz.