G20 Dijital Ekonomi Bakanlar Toplantısı bugün Hindistan'ın Bangalore kentinde başladı. Dünya genelinde girişimcilerin, yatırımcıların ve kamu temsilcilerinin bir araya getiren etkinlikte, Arda Kutsal’ın yatırımcısı olduğu edutech girişimi Uppy, kendi kategorisinde en iyi ikinci girişim seçilirken döngüsel ekonomi alanında faaliyet gösteren yerli girişim Nivogo da kendi kategorisinde üçüncü oldu.
Çocuklar için edutech girişimi olarak faaliyet gösteren Uppy eski adıyla Düşyeri, 2022'nin Mart ayında Arda Kutsal'ın da içinde bulunduğu kalabalık bir yatırımcı grubundan 35 milyon dolar değerleme üzerinden 3,7 milyon dolar yatırım almıştı. Uppy, 2008 yılında Ayşe Şule Bilgiç tarafından kuruldu. Edutainment odağında içerik üreten bir sosyal girişim olarak tanımlanıyor. Dünyadaki tüm çocukların faydalı, eğitsel, eğlenceli içeriğe ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor.
2021 yılının Şubat ayında Arnas Akbaş ve Ali Cem Yücebağ tarafından kurulan Nivogo, yenileme merkezinde kıyafetleri 6 aşamalık bir yenileme sürecinden geçirerek tüketiciyle tekrar buluşturuyor.
G20 sahnesinde yer alan diğer yerli girişimler arasında; müşteri süreçlerini uzaktan yönetmek isteyen firmalara dijital imza ve kimlik doğrulama hizmetleri sağlayan Techsign vardı. Geçen Mayıs ayında Seri A öncesi yaptığı ara yatırım turunda Papara’dan 30 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım almıştı.
Yapay zeka tabanlı tarım teknolojileri mottosuyla çalışmalarını yürüten Move On, traktörleri otonom hale getiren dünyadaki 5 firmadan Türkiye'deki tek firma olarak ön plana çıkıyor.
Finansal teknolojiler alanında çalışan Macellan, Alternatif SuperApp, mobil uygulama üzerinden farklı sektörlerdeki işletmeleri dijital dönüşüm sürecine dahil ederek B2B müşterilerine fintech çözümleri sunuyor.
2012 yılında kurulan Kuartismed, yenidoğan ve özellikle erken doğanların esenlik hali için akıllı, güvenli ve yenilikçi medikal ürünler tasarlayan, geliştiren ve üreten biyomedikal araştırma şirketi olarak tanımlanıyor.
Etkinliğe katılan Türkiye'den Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2025 yılına dek ülkemizden 5 tanesi decacorn olmak üzere tam 15 yeni Turcorn çıkarmayı planladıklarını söyledi. "2030 yılı itibariyle Türkiye'de 100 Turcorn'un başını çektiği 100 bin yeni start-up kurulmasını hedefliyoruz. Dünyadaki en gelişmiş 10 start-up ekosisteminden birini Türkiye'de kurmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap