Lindus Health, Peter Thiel'ın katıldığı turda 18 milyon dolar yatırım aldı

Lindus Health, klinik deneyleri daha verimli hale getirerek yeni tedavilerin daha hızlı bir şekilde hastalara sunulmasına katkıda bulunuyor.
Lindus Health, Peter Thiel'ın katıldığı turda 18 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Lindus Health, 18 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu, Creandum liderliğinde gerçekleşti. İngiltere merkezli şirketin yatırım turunda PayPal'in kurucu ortağı Peter Thiel, Seedcamp, Hambro Perks ve Amino Collective da yer aldı. Yatırım sonrasında daha önce Spotify yönetim kurulu üyesi de olan Creandum Genel Ortağı Fredrik Cassel'in şirketin yönetim kuruluna katılacağı açıklandı. 

2021 yılında Michael Young ve Meri Beckwith kurulan şirket, yeni yatırımı Ar-Ge çalışmalarına kullanacağı belirtildi. Lindus Health, klinik araştırmaların yönetimi ve yürütülmesi konusunda çalışan platform ve hizmet sağlayıcısı olarak tanımlanıyor. 

Bilindiği gibi klinik denemelerin modern tıbbi araştırmada temel bir rol oynuyor. Bu, yeni tedavilerin güvenliğini ve etkinliğini kanıtlamak için kritik bir aşama. Ancak klinik araştırmaların maliyetli, kaynak yoğun ve zaman alıcı süreçler olarak ön plana çıkıyor. Lindus Health de bu zorlukları ele alarak klinik denemelerin daha hızlı, verimli ve etkili bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlıyor.

Şirket, klinik araştırmaların yönetimini daha modern ve verimli bir şekilde gerçekleştirmek için teknoloji ve hizmetleri bir araya getiriyor. Lindus Health, klinik araştırma sürecinin her aşamasını kapsayan bir platform sunuyor ve klinik deneyleri daha verimli ve etkili hale getirerek yeni tedavilerin daha hızlı bir şekilde hastaların kullanımına sunulmasına katkıda bulunuyor.

Girişim, ABD, İngiltere ve Avrupa'da 80'den fazla klinik araştırma gerçekleştiriyor; an itibarıyla menopoz, kulak çınlaması, uykusuzluk ve çocukluk miyopisi gibi hastalıklar üzerine çalışıyor.

Bu alanda yapılan çalışmalar oldukça dikkat çekiyor. Digital Health Business & Technology'e göre, geçen yıl klinik araştırma teknolojisi geliştiren 17 girişime 300 milyon dolar yatırım yapıldı. ABD'de ise 430 binden fazla klinik araştırma gerçekleştirildiği bildiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.