Güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren Caelux, 12 milyon dolar yatırım aldı

Caelux, perovskit teknolojisi kullanarak güneş enerjisi çözümleri geliştiriyor.
Güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren Caelux, 12 milyon dolar yatırım aldı

Güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren Caelux, Temasek'in liderliği üstlendiği turda 12 milyon dolar yatırım aldı. 12 milyon dolarlık yatırım turunda Reliance New Energy Limited, Khosla Ventures, Mitsui Fudosan ve Fine Structure Ventures yer aldı. Caelux, yeni yatırımı ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 2014 yılında John Iannelli tarafından faaliyete geçirilen şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 23 milyon dolara çıktı.

Caelux, perovskit teknolojisi kullanarak güneş enerjisi çözümleri geliştiriyor ve perovskit de güneş hücrelerinin üretiminde kullanılan bir malzeme türü olarak tanımlanıyor. Caelux'un güneş enerjisi panelleri için geliştirdiği özel teknoloji, silikon tabanlı panellerin performansını artırmayı hedefliyor.

Bu teknoloji, güneş enerjisi alanında verimliliği artırmak ve daha sürdürülebilir enerji çözümleri sunmak için önemli bir adım. Çünkü geleneksel silikon tabanlı güneş panellerine kıyasla daha yüksek verimlilik ve düşük maliyet gibi avantajlar sunabiliyor.

Caelux, bu kapsamda Caelux™ One adında bir ürün geliştirdi. Güneş enerjisi panellerine entegre edilen ürün, panellerin performansını artırıyor; böylece paneller daha verimli ve ekonomik hale geliyor. Şirket aynı zamanda Kaliforniya'da bir üretim tesisi inşa ederek perovskit kaplı cam üretimini artırmayı amaçlıyor.

Caelux'un amacı, güneş enerjisi teknolojisinin daha yaygın ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve enerji sektöründeki çevresel zorluklara çözüm sunmak. Bilindiği gibi güneş enerjisi, sera gazı emisyonuna sebep olmadığı için temiz bir enerji kaynağı olarak nitelendiriliyor. Bu alanda çalışan girişimler, küresel ısınmanın etkilerini yaşadığımız bu dönemde oldukça dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.