Amazon, yapay zeka destekli değerlendirme özetlerini yayına alıyor

Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, bundan böyle ürünlerle ilgili yüzlerce ya da binlerce değerlendirmeyi okumak zorunda kalmayacak. Bunun yerine, üründe insanların neyi sevip sevmediğini özetleyen bir paragrafın okunması yeterli olacak. 
Amazon, yapay zeka destekli değerlendirme özetlerini yayına alıyor

E-ticaret devi Amazon, platformunda yapay zeka destekli değerlendirme özetlerini yayına almaya başladığını duyurdu.  Bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların, ürünlerle ilgili yüzlerce ya da binlerce değerlendirmeyi okumasına gerek kalmayacak. Kullanıcıların bunun yerine, üründe insanların neyi sevip sevmediğini özetleyen bir paragrafı okuması yeterli olacak. 

Son birkaç aydır test sürecinde olan özellik, Amazon'un mobil uygulaması üzerinden sınırlı sayıda ABD'li kullanıcının ilgisine sunuldu. Değerlendirme özetlerini pek çok farklı üründe görmek mümkün. Şimdiye kadar, TV, kulaklık, tablet ve fitness takip cihazları olmak üzere pek çok üründe değerlendirme özetleri ile karşılaşıldı.

Öte yandan özelliğin henüz istikrarlı bir şekilde kullanıma sunulmadığını belirtmekte fayda var. Örneğin Galaxy Tab A7 ürününde değerlendirme özeti bulunurken, Galaxy Tab A8'de değerlendirme özeti bulunmuyor. 

Yapay zeka destekli değerlendirme özetlerine, mobil uygulamada yer alan müşteri yorumları kısmından ulaşılabilir. Söz konusu özetler, ağırlıklı olarak ürünlerin olumlu yanlarına odaklanıyor. Olumsuz yanlar ise özetin son kısımlarına bırakılıyor. Olumlu yanların ön planda olmasının sebebi, Amazon'un arama kısmında yüksek puanlı ürünleri öne çıkarmasından kaynaklanabilir. Yüksek puanlı ürünlerin yorumlarında müşteri memnuniyetinin yüksek seviyede olması, özetlere de yansımış olabilir. Kimi zaman anlatım açısından değişik ifadeler kullanılabiliyor.

Her paragrafın sonunda içeriğin yapay zeka tarafından üretildiğine dair bir ibare yer alıyor. Bunun yanında özetin sonunda tıklanabilir etiketler bulunuyor. Bu etiketler, müşteri değerlendirmeleriyle ilgili temaları ve yaygın olarak kullanılan sözcükleri öne çıkarıyor. Etikete tıkladığınızda belirtilen temadaki değerlendirmenin tamamına erişebiliyorsunuz. 

Bu arada Amazon sahte değerlendirmelerin, değerlendirme özetlerini etkilememesi adına, yalnızca onaylanmış satın almaların değerlendirmelerini sürece dahil ediyor. Zira Amazon daha önce sahte yorumlarla pek çok kez gündeme geldi. Şirket yalnızca 2022 yılında 200 milyondan fazla sahte değerlendirmeyi proaktif bir şekilde engellediğini açıklamıştı.

Müşteri yorumlarını özetlemek, üretimsel yapay zeka kullanımının en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Mayıs ayında Microsoft Store'a yapay zeka özetleri ekleyen Microsoft da benzer bir yola başvurmuştu. Görünen o ki; yakın zamanda pek çok pazar yerinde benzer özelliklerle karşılaşmaya başlayacağız. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.