Endüstriyel robot teknolojisine odaklanan Olis Robotics, 4.1 milyon dolar yatırım aldı

2003 yılında kurulan Olis Robotics, uzaktan izleme, kontrol ve hata giderme teknolojileri konusunda uzmanlaştı.
Endüstriyel robot teknolojisine odaklanan Olis Robotics, 4.1 milyon dolar yatırım aldı

Endüstriyel robot teknolojisine odaklanan Olis Robotics, 4.1 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin 4.1 milyon dolarlık yatırım turu, PSL Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Tectonic Ventures, Ubiquity Ventures'ın yanı sıra melek yatırımcı Daniel Theobald yer aldı. 

University of Washington bünyesinde 2003 yılında kurulan şirket, uzaktan izleme, kontrol ve hata giderme teknolojileri konusunda uzmanlaştı. Olis Robotics, endüstriyel robotlar için uzaktan erişim ve kontrol alanında yenilikçi çözümler geliştiriyor. Şirketin amacı, endüstriyel otomasyon sistemlerindeki verimliliği artırmak, robotları hatalardan kurtarmak ve uzaktan izleme ve yönetim imkanları sunmak.

Olis Robotics'in geliştirdiği Olis Connect sistemi, kullanıcıların robotları herhangi bir yerden izlemesine, teşhis etmesine ve uzaktan kontrol etmesine olanak tanıyor. Sistem, kullanıcıların robotları herhangi bir yerden kontrol edebilmelerini sağlıyor. Aynı zamanda hataları tanımlamak ve düzeltmek için gerekli araçları sunuyor. Bu teknoloji, ABD Deniz Kuvvetleri ve NASA ile yapılan araştırma ve geliştirme iş birlikleri sayesinde geliştirildi.

Endüstriyel robotların uzaktan izlenmesi, kontrol edilmesi ve hataların giderilmesi için kritik bir teknoloji olarak ön plana çıkıyor. Bu, üretim süreçlerinin verimliliğini artırırken aynı zamanda maliyetleri düşürmeye ve rekabet avantajı elde etmeye yardımcı oluyor.

Bu alanda yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Örneğin; 2022'nin aralık ayında endüstriyel robot üreten Robco, Sequoia Capital liderliğinde 13,8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Almanya merkezli şirketin yatırım turuna Kindred Capital, Promus Ventures ve Torsten Reil, Christian Reber ve Daniel Dines da katıldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.