Evren Üçok, Rota Portföy’e ortak oldu

Rota Portföy, Trendyol'un Yönetim Kurulu Başkanı ve teknoloji yatırımcısı Evren Üçok ile ortaklığını duyurdu. 
Evren Üçok, Rota Portföy’e ortak oldu

2022 yılı şubat ayında Sermaye Piyasası Kurulu’ndan gerekli izinleri alarak faaliyetine başlayan Rota Portföy, Trendyol'un Yönetim Kurulu Başkanı ve teknolojisi yatırımcısı Evren Üçok ile ortaklığını duyurdu. 

Evren Üçok, Trendyol'daki başarılarının yanı sıra, teknoloji şirketlerine ve teknoloji fonlarına yaptığı başarılı yatırımlarla tanınıyor. Üçok, Wharton Business School’dan Finans ve Matematik diplomalarına sahip olup, kariyerine Oliver Wyman’da Finans Sektörüne danışmanlık yaparak başladı ve yaklaşık 70 finansal kuruma destek oldu. Daha sonra teknoloji sektörüne odaklanan Üçok, birçok "yeni ekonomi" şirketinin büyümesinde ve başarılı olmasında önemli rol oynadı.

Evren Üçok, ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'de portföy yönetimi sektörünün büyük bir potansiyel taşıdığına inanıyorum. Bu sektörde mükemmel bir liderliğe ve yetenekli bir ekibe sahip olan Rota Portföy'ün ortağı olmaktan heyecan duyuyorum. Bu sektördeki olanaklar beni heyecanlandırıyor ve birlikte önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum." dedi.

Rota Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Eraslan, "Yeni ortağımız olarak Evren Üçok'u ismini duyurmaktan dolayı memnuniyetimi ifade etmek isterim. Trendyol'un kurucu ortağı olarak istisnai geçmişi ve hem finans hem de teknoloji sektörlerindeki kapsamlı deneyimleri, şüphesiz ki pazardaki konumumuzu güçlendirecektir. Evren'in stratejik düşünme kabiliyeti ve girişimci ruhu, hedeflerimizle ve vizyonumuzla mükemmel örtüşüyor. Birlikte yeni zirvelere ulaşmak için sabırsızlanıyoruz." dedi.

Rota Portföy Kurucu Ortağı Uğur Ayaydın ise "Evren Üçok'un Trendyol'u lider bir e-ticaret platformu haline getirirken elde ettiği başarıları, olağanüstü liderliğinin bir kanıtıdır. Uzmanlığı, şirket stratejilerimizi şekillendirmede ve Rota Portföy'de inovasyonu yönlendirmede etkili olacaktır. Bu ortaklığın müşterilerimiz ve tüm paydaşlarımız için sunduğu olanaklar bizi heyecanlandırıyor." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.