Web3 oyun stüdyosu Hungri Games, Boğaziçi Ventures'tan 500 bin dolar yatırım aldı

Hungri Games, Boğaziçi Ventures’tan 23 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı.
Web3 oyun stüdyosu Hungri Games, Boğaziçi Ventures'tan 500 bin dolar yatırım aldı

Boğaziçi Ventures, web3 oyun stüdyolarından Hungri Games'e 23 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım yaptı. Girişim, yatırımcılarının tecrübesi ile metaverse evreninde yerini almak için hazırlık yapıyor. Hungri Games'in Boğaziçi Ventures’ın yatırım portföyündeki 11. oyun şirket olduğunu da belirtelim.

Web2 ve web3 alanlarında faaliyet gösteren Hungri Games, aldığı yeni yatırımı, at yetiştirme ve yarıştırma temalı Metahorse Unity mobil oyun projesinin geliştirilmesi ve ölçeklendirilmesi için kullanacağını açıkladı.

Hungri Games, Arslan Kiran, Oğuz Kurtalan, Kağan Berk Koçak ve Sevara Shodieva tarafından 2019 yılında kuruldu. Girişimin yatırımcıları arasında, Birleşik Krallık merkezli yatırım şirketlerinden Triple Dragon ve Fransa merkezli dünyaca ünlü metaverse platformu olan The Sandbox’un kurucu ortağı/COO’su Sebastien Borget de yer alıyor. Şirket, web2 ve web3 dünyasına odaklanıyor ve mobil oyun sektöründe özellikle yenilikçi mid-core ve casual oyunlar üzerine yoğunlaşıyor. Hungri Games'in oyunları arasında Legend of Khans, Love Affairs, God of Gods yer alıyor. 

Yakın gelecekte, Clash of Gallipoli ve Metahorse Unity oyunları yayınlamayı planlayan Hungri Games'in kurucusu Arslan Kiran, yatırımla ilgili olarak “Boğaziçi Ventures gibi köklü ve deneyimli bir yatırım grubunun desteğini arkamızda hissetmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu yatırım sayesinde hem mevcut projelerimizi daha ileri taşıyacak hem de yeni ve heyecan verici oyun fikirlerini hayata geçireceğiz. Boğaziçi Ventures ve Hungri Games arasındaki bu iş birliği, oyun sektöründeki büyüme ve yenilikçiliği destekleme hedefi doğrultusunda atılmış önemli bir adımdır. ”dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.