Su sızıntılarının tespiti için yapay zekadan yararlanan Wint, 35 milyon dolar yatırım aldı

Wint, Insight Partners ve Inven Capital liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 35 milyon dolar yatırım aldı.
Su sızıntılarının tespiti için yapay zekadan yararlanan Wint, 35 milyon dolar yatırım aldı

Su sızıntılarını tespit edebilmek için yapay zekadan faydalanan bir girişim olarak faaliyet gösteren Wint, Insight Partners ve Inven Capital liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 35 milyon dolar yatırım aldı. Tura Taronga Ventures da katıldı.

2011 yılında Alon Geva tarafından hayata geçirilen Wint Water Intelligence, su sızıntıları ve atıklarla ilişkili tehlikeleri, maliyetleri, israfı ve çevresel etkileri önlüyor. Girişim, su israfını ve buna bağlı karbon emisyonlarını azaltmak ve su sızıntısı felaketlerinin etkisini ortadan kaldırmak isteyen ticari tesisler, şantiyeler ve endüstriyel üreticiler için bir çözüm sunuyor. Wint, bir sızıntı olduğunda kullanıcıları uyaran ve sistemi sızıntı tespit edildiğinde otomatik olarak kapanacak şekilde yapılandırma özelliğine sahip yapay zeka destekli yazılım ve bağlantılı donanımdan oluşan bir su yönetim sistemine de sahip. 

Wint, müteahhitleri, geliştiricileri, mal sahiplerini ve tesis yönetim ekiplerini, inşaattan işletmeye kadar bir binanın yaşam döngüsü boyunca suyu yönetmek için yapay zeka ve IoT teknolojisinden yararlanan çözümlerle donatıyor. Girişim, müşterileri arasında Microsoft, Google, Mastercard, HP ve Dell gibi şirketlerin de olduğunu söylüyor. 

Wint CEO'su Alon Geva yaptığı basın açıklamasında, su kıtlığının ve iklim değişikliğinin insanlığın en büyük zorluklarından bazıları haline geldiğini ve binalardaki su sızıntısı hasarının maliyetlerinin sigortacılar, mal sahipleri, geliştiriciler ve müteahhitler için kabul edilemez seviyelere ulaştığını söyledi. Geva, böyle bir zamanda bu turu tamamlamaktan heyecan duyduklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.